Ειδήσεις

Δεύτερη πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνει υψηλότερο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγράφει και ανακατατάξεις στη σειρά των μικρών κομμάτων. Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών "παίρνει κεφάλι" ο Β. Μεϊμαράκης έναντι του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει την πρωτιά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία.

Πρόκειται για το δεύτερο γκάλοπ που δίνει την πρώτη θέση στη Νέα Δημοκρατία μετά από αυτό της GPO την Τετάρτη. Στη δημοσκόπηση της GPO, η Ν.Δ. λάμβανε 25,3% έναντι 25% για το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", η εταιρεία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 11% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα βλέπουμε ότι το ΚΚΕ δίνει μάχη με τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη με 4%. Στο 4,8% είναι το ποσοστό του "Ποταμιού", ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν "κολλήσει" κάτω από το 3% και συγκεκριμένα στο χαμηλό 2%.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, της Metron Analysis, έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

Στη σημερινή δημοσκόπηση, όπως προαναφέρθηκε, έχει περάσει μπροστά η Ν.Δ. με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝ.ΕΛ. με 2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει τη ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Μάλιστα η διαφορά είναι στις 3 μονάδες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 72% των πολιτών κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ενώ το 80% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Σχόλια