Ειδήσεις

Πάνος Σκουρλέτης: "Όχι άλλες απολύσεις στο δημόσιο"

«Γενικώς μείωση φόρων δε λέει τίποτε, εμείς θέλουμε να υπάρχουν λιγότεροι φόροι για τους οικονομικά αδύνατους, αλλά φορολόγηση αυτών που μπορούν και έχουν», δήλωσε σε συνεντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως «δεν θα υπάρξει ούτε μία απόλυση στον δημόσιο τομέα, καθώς δεν υπάρχει ούτε καν υπαινιγμός στην τελευταία συμφωνία για το θέμα. Καθώς επίσης, ούτε για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που η ΝΔ έκανε το 2012».

Αναφορικά για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τους διορισμούς στο δημόσιο, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα βελτίωσε τις αδικίες και αποτελούν ψεύδη τα περί διορισμού στρατιών ημετέρων», προσθέτοντας μάλιστα πως και οι υπουργικοί συνεργάτες ήταν μειωμένοι κατά 50% σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ταυτόχρονα έκανε αναφορά για την αναστολή, που αποφάσισε για την επένδυση στις Σκουριές, λέγοντας πως «θα μπορούσε να είχε ληφθεί τους προηγούμενους μήνες».

«Προφανώς υπήρχε μία ολιγωρία, κανείς δεν εμπόδιζε κανέναν», αφήνοντας αιχμές για τις υπηρεσίες του Υπουργείου, διότι, όπως διευκρίνισε, βρήκε «υπηρεσίες που κωλυσιεργούσαν, δεν ήταν έτοιμες, είχαν φακέλους κρυμμένους και πορίσματα ελέγχου επιθεωρητών, που δεν έχουν βγει».

«Μπορούμε να παίζουμε με τη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξάγονται τοξικά απόβλητα στην Κίνα, ενώ αυτό έπρεπε να γίνεται από το Στρατώνι. Παράλληλα κατηγόρησε την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», ότι έθεσε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, για να τους χρησιμοποιήσει ως ασπίδα και να εκβιάσει και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τον ακίνδυνο σύγχρονο τρόπο παραγωγής χρυσού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα είχε τα αντίστοιχα έσοδα.

«Αυτό που θα όφειλε να κάνει η εταιρεία μετά την αναστολή, ήταν να έλθει να μας παρουσιάσει αυτό, το οποίο υποχρεούται, αλλιώς να έλθει να μας παρουσιάσει αυτό που θα κάνει. Οι επενδυτές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έρχονται σε τριτοκοσμική, αφρικάνικη χώρα, αλλά σε χώρα που έχει κανόνες», απάντησε ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Σχόλια