default-image

Θεοδωράκης: "Πρώτη φορά στα σοβαρά - Όχι άλλα λάθη"

Ελλάδα
Θεοδωράκης: "Πρώτη φορά στα σοβαρά - Όχι άλλα λάθη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του το σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά" και το Ποτάμι σήμερα τους λέει "πρώτη φορά στα σοβαρά". Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη» δήλωσε ο επικεφαλής με το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Start Channel» της Κέρκυρας.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε για την 21η Σεπτεμβρίου λέγοντας πως: «Το Ποτάμι δεν είναι απαραίτητο να συγκυβερνήσει. Αυτό μπορεί να το κάνει η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζουν σε πολλά. Μην τους βλέπεις που αντιδρούν και που λένε τώρα ότι δεν θα συγκυβερνήσουν. Το παλιό συνήθως όταν ψάχνει "συνέταιρο" επιλέγει το παλιό, το γνώριμο».

Αναφορικά με το παλιό πολιτικό σύστημα, ο επικεφαλής με το Ποτάμι υποστήριξε πως: «Όταν είσαι αποκομμένος από την κοινωνία και αφοσιωμένος στην κομματική ζωή, δεν αποκτάς τα εφόδια ώστε να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις προς όφελος των πολλών. Όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ, όταν ήσουν πάντα παιδί του κομματικού σωλήνα, όταν ο μισθός έμπαινε και έβγαινε την 1η του μήνα χωρίς να ιδρώνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει διαλυμένη αγορά ή κλειστές τράπεζες».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες «να ψαλιδίσουν τα φτερά των  δυο μεγάλων κομμάτων, να ενισχύσουν το Ποτάμι, ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε τους όρους, όντας δυνατοί και μέσα στα πράγματα». Ενώ παράλληλα ανέφερε πως «υπάρχουν άνθρωποι στη ΝΔ, όπως υπάρχουν άνθρωποι και στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταλάβει την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας».

Αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι «είναι ένα κόμμα που δεν είχε την τόλμη ούτε να αλλάξει τον πρόεδρό της. Ποιοι θα είναι οι υπουργοί στο νέο σχήμα; Θα είναι οι ίδιοι οι προηγούμενοι; Αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, να ανακυκλώνουν τα ίδια πρόσωπα; Και ο Τσίπρας με ποιους θα πολιτευτεί; Με ποιους υπουργούς; Με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα;»

Ολοκληρώνοντας ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την «επιμονή» του να συνεργαστεί μόνο με τον Πάνο Καμμένο. «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει τα λάθη του. Βγήκε προχθές και είπε ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον Καμμένο. Μπορεί να συνηγορήσει κανείς ότι αυτή η σύμπλευση και αυτή η συνύπαρξη ήταν πετυχημένη για τη χώρα;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News