default-image

Το ΚΚΕ απαντά στο Σύλλογο Palso για το ΦΠΑ 23%

Κρήτη
Το ΚΚΕ απαντά στο Σύλλογο Palso για το ΦΠΑ 23%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Palso νομού Ηρακλείου προς τους γονείς για την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκε ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Palso νομού Ηρακλείου προς τους γονείς για την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ανέφερε πως "τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (πλην Κ.Κ.Ε) ζητούν την απόσυρσή του".

Το ΚΚΕ θεωρεί πως το παραπάνω μέτρο έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος που πληρώνουν οι γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών, ενώ εντάσσεται στη γενικότερη φοροαφαίμαξη. Οφείλουμε, επίσης, να υπενθυμίσουμε πως το μέτρο αυτό εντάχθηκε στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, το οποίο υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ. ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.

Επιπλέον, παραθέτουμε την απάντηση του Δ. Κουτσούμπα, γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, σε ερώτηση για το 23% στην ιδιωτική παιδεία στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ FM, την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη:

"Κοιτάξτε, στην ιδιωτική Παιδεία οι περισσότεροι είναι μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ζουν τις οικογένειές τους. Το να τους βάζεις 23% ΦΠΑ δε λύνει το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Εμείς από θέση αρχής και το παλεύουμε και σήμερα ν' ανοίξει ο δρόμος- είμαστε υπέρ μιας αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Γιατί αν θέλετε δε θα υπήρχε και η αναγκαιότητα ιδιωτικής Παιδείας, φροντιστηρίων, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αν η δημόσια εκπαίδευση ήταν αναβαθμισμένη, πραγματικά δημόσια και δωρεάν. Όταν ξεκινά η σχολική χρονιά πάλι με ελλείψεις σε καθηγητές, σε υποδομές, σε σχολικές αίθουσες, πώς λοιπόν να μην οδηγείται αυτός που έχει 5 ευρώ στην άκρη να πάει το παιδί του εκεί που το θεωρεί καλύτερο από το δημόσιο σχολείο; Διότι το δημόσιο σχολείο είναι υποβαθμισμένο. Άρα η ευθύνη βρίσκεται εδώ και δεν είναι να πάρουμε τη θέση του ενός ή του άλλου μικροεπιχειρηματία που παλεύει μέσα σε συνθήκες κρίσης. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει συνολικά να καταδικάσουμε ένα σύστημα που οδηγεί τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, που οδηγεί το δημόσιο σχολείο να είναι υποβαθμισμένο, χωρίς καθηγητές, χωρίς ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση".

Με βάση τα παραπάνω μόνο ερωτηματικά προκαλεί η παραπάνω διατύπωση στην επιστολή του συλλόγου προς τους γονείς», καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση του της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News