Ειδήσεις

"Οι εκλογές έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ"

Οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό, εξαπολύοντας πυρά όχι μόνο κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Δυστυχώς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο "τερατώδες μνημόνιο", αλλά και να εκκαθαρίσουν και να εξουδετερώσουν όποιον και όποια διαφωνούσε και αντιδρούσε με αυτό».

Η ίδια, μιλώντας τηλεόραση του "Σκάι", επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όφειλε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία και μίλησε για κάποιους που «έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή».

«Το έντιμο για τον τέως πρωθυπουργό, εάν ήθελε να εφαρμόσει το μνημόνιο, θα ήταν να ζητήσει εξουσιοδότηση από το λαό πριν από την απόφαση αυτή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως ισχυρίστηκε, οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και σε αυτή τη συνεννόηση συμμετείχε -όπως υποστήριξε- εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος «κύριος οίδε με ποια θεσμική νομιμοποίηση».

Σε ό,τι αφορά τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι η ΛΑΕ είναι το πρόπλασμα μίας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου. Τόνισε δε ότι δε διεκδικεί να θέσει τον εαυτό της επικεφαλής ενός κομματικού φορέα, παρά μόνο στη διάθεση μίας μάχης που πρέπει να δοθεί.

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας περί εθνικού νομίσματος, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και η ίδια απαντά: Δημοκρατία. «Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα "δραχμή ή δημοκρατία"» πρόσθεσε.

Για την επιλογή της στη θέση της προέδρου της Βουλής από τον τέως πρωθυπουργό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα τους συνέδεε μια στενή φιλική σχέση, «σχέση εμπιστοσύνης και θεωρούσα και μια σχέση ειλικρίνειας» και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι με πρότεινε για τη θέση της προέδρου της Βουλής είναι τιμητικό, όμως η ανάληψη καθήκοντος για οποιαδήποτε θέση δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως». Ο Αλέξης Τσίπρας -πρόσθεσε- ήξερε πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις μου και έχω παλέψει για αυτές. Εξηγήσεις να δώσουν όσοι δεν άντεξαν.

Για τη λειτουργία του καναλιού της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το in.gr, ότι πρέπει να ήταν η μόνη πρόεδρος της βουλής που δεν έκανε καμία παρέμβαση και κανέναν διορισμό στο κανάλι της Βουλής.

«Υπήρξα μια πρόεδρος που δεν αναδέχτηκα αν θέλετε έναν διακοσμητικό ρόλο. Ήμουν στη Βουλή, δούλευα, το κανάλι δείχνει όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής. Το ότι υπήρχε αυξημένη δική μου παρουσία στη Βουλή προφανώς είχε και την αντίστοιχη αναπαραγωγή του κοινοβουλευτικού έργου», δήλωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου στο πόρισμα της επιτροπής για το χρέος στο οποίο «καταγράφεται για ποιο λόγο η Ελλάδα νομιμοποιείται να αποκηρύξει το χρέος της, που είναι απεχθές, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο». Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα γιατί δεν το χρησιμοποίησε.

Σχόλια