Ειδήσεις

Τσίπρας: "Δε συμμετέχουμε σε κυβερνήσεις-ζόμπι"

Με κεντρικό σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Ξεκινώντας την ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα «από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες», τονίζοντας πως «όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε».

«Παλέψαμε, δε δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας και δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα», υπογράμμισε.  

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη "γαλάζια παράταξη", ήταν κατηγορηματικός: «Βαγγέλη, δε σφάξανε», είπε χαρακτηριστικά.

«Κυβερνήσεις ζόμπι» και «κυβερνήσεις μίας χρήσεως με τη συμμετοχή Βορίδη και Άδωνι» ήταν οι αναφορές του στη Νέα Δημοκρατία, ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη η μοναδική αναφορά ήταν όταν έκανε λόγο για «συντρόφους της μάχης που διάλεξαν το δρόμο της φυγής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως επιστρατεύει γύρω της το πιο παλιό από το παλιό, κατηγορώντας τη Συγγρού πως θέλει να επιστρέψει στην εξουσία ακόμη από το παράθυρο. «Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν τη συνεννόηση αυτή: Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον, για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή σε εμάς για να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.

Τα διλήμματα είναι σκληρά και δε σηκώνουν αυταπάτες. Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές;

Θέλουμε να διαπραγματευτεί τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;

Θέλουμε να διαπραγματευτεί για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια η Αριστερά της κοινωνίας, ή η Ν.Δ. της κλεπτοκρατίας;

Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν;».

Παρόντες μεταξύ άλλων στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού είναι ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, o Πάνος Σκουρλέτης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Γιώργος Πάντζας.

Σχόλια