Ειδήσεις

Κάλεσμα για καθαρισμό του χώρου στάθμευσης στην Κνωσό

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης και καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή, και πριν το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, έχουν προγραμματίσει να προβούν στον καθαρισμό του χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην Κνωσό, καθώς υπάρχουν πολλά σκουπίδια εκεί και η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι τουρίστες που επισκέπτονται το μινωικό ανάκτορο είναι ιδιαίτερα άσχημη.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες προκειμένου να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το εγχείρημα αυτό, απευθύνουν κάλεσμα στο οποίο αναφέρουν:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων της Κνωσού υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο χώρος πρέπει να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος, όχι μόνο για τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά το ανάκτορο, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας κι εμάς τους ίδιους.

Σας γνωρίζουμε ότι το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης αποφάσισε την Κυριακή 13/09/2015, το χρονικό διάστημα 6-8 το πρωί, πριν την άφιξη των επισκεπτών, να πραγματοποιήσει εθελοντική καθαριότητα του χώρου.

Παρακαλούμε για την εθελοντική σας βοήθεια και συμμετοχή».

Σχόλια