default-image

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τον απολογισμό της Λότζιας

Κρήτη
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τον απολογισμό της Λότζιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με 32 "θα" σε 9 σελίδες και μπόλικους μελλοντικούς ενεστώτες δεν κάνεις απολογισμό έργου αλλά προεκλογική εκστρατεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε ανακοίνωσή της σχετικά με τον απολογισμό του πρώτου έτους της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, στον οποίο προχώρησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Β. Λαμπρινός.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, «κακή περίοδο διάλεξε για τον απολογισμό του έργου της η δημοτική Αρχή της πόλης μας. Μάλλον παρασύρθηκε από το προεκλογικό κλίμα των ημερών και μπερδεύτηκε.

Με τριάντα δύο "θα" σε εννιά σελίδες (θα ακολουθήσει, θα καταστεί, θα χειριστεί, θα εγκριθεί, θα ολοκληρωθεί, θα καθαριστούν, θα επιτύχουμε κ.τ.λ.) και μπόλικους βουλητικούς και μελλοντικούς ενεστώτες (περιμένουμε, μελετούμε, ρυθμίζουμε, προχωρεί, προετοιμάζει κ.τ.λ.) δεν κάνεις απολογισμό έργου αλλά προεκλογική εκστρατεία.

Λίγα - προς το παρόν - για τα όντως πεπραγμένα.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έμαθε γρήγορα τις μεγαλοστομίες και τις ωραιοποιήσεις που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενοι την ώρα που εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική. Όσο και να ψάξει κανείς στα κείμενα που μοιράστηκαν, δε θα βρει κακή λέξη για την κυβέρνηση.

Αποδέχονται - όπως και οι προηγούμενοι - χωρίς διαμαρτυρία τη διαχείριση της οικονομικής μιζέριας, συμφωνούν με τα λεγόμενα "ανταποδοτικά" τέλη, εφαρμόζουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ασκούν εφέσεις μόλις δικαιωθούν δικαστικά εργαζόμενοι, πήραν απόφαση για κατάθεση των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας για να πληρωθούν οι δανειστές, αφαιρούν υδρόμετρα από οικονομικά αδύναμους δημότες κ.ά.

Βαφτίζουν στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό το κυνήγι προγραμμάτων, συμμετοχική διακυβέρνηση την παθητική παρακολούθηση των συνεδριάσεων και δική τους κοινωνική πολιτική τα μπαλώματα στην κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης και έσχατης φτώχειας με την "απαραίτητη" συμμετοχή ΜΚΟ και άλλων "ευεργετών".

Αναφέρουν παραπλανητικά τα εκατομμύρια που έχουν στο ταμείο (που μάλιστα τα αύξησαν από 25,5 σε 29,5). Τότε γιατί δημότες αναγκάζονται προσφεύγουν στα δικαστήρια και να κάνουν κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου; Γιατί δεν καταργούν ή έστω να μειώσουν τα τροφεία στους παιδικούς; Γιατί δε μειώνουν τα δημοτικά τέλη και φόρους; Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο Δήμος πρέπει να μαζεύει λεφτά και να τα φυλάσσει στα σεντούκια για επίδειξη.

Για τα έργα που έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης έχει να πει κάτι ή θεωρεί ότι απαλλάσσεται των ευθυνών επειδή χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ και άλλες πηγές; Πόσες φορές έχουν διαβεβαιώσει εργαζόμενους, εργολάβους και κατοίκους που ταλαιπωρούνται πως τα λεφτά έρχονται κι όλο στο δρόμο είναι;

Πραγματικά πιστεύουν πως υπάρχει δημότης - εκτός της δημοτικής Αρχής - που να θεωρεί το Ηράκλειο "έξυπνη πόλη";

Η αλήθεια είναι ότι πασχίζει πραγματικά για την "ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας". Τα "ολοκληρωμένα σχέδια δράσης" που καταρτίζονται, υποτάσσονται στις "νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Επενδυτικών Ταμείων". Μόνο που αυτά ποτέ δεν έχουν ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών.

Νομίζουμε πως ο κάθε εργαζόμενος δημότης του Ηρακλείου μπορεί να διακρίνει πια καθαρά το όμορφο πέπλο με το οποίο κυβερνήσεις και τοπικές Αρχές πάνε να καλύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα. Αρκεί να το ανασηκώσει και είμαστε σίγουροι πως θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα πως στον καπιταλισμό, φιλολαϊκές λύσεις δεν υπάρχουν.

Στο χέρι του είναι να αντιπαλέψει οργανωμένα τα σχέδια και τους σχεδιαστές που του μαυρίζουν τη ζωή και σ' αυτό τον αγώνα τον καλούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News