Ειδήσεις

Συνάντηση Παυλόπουλου με Εσδρά για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον επικεφαλή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα Δανιήλ Εσδρά είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η ευθύνη της Ευρώπης στον τομέα αυτόν είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από το 2008, όταν πήρε η Ευρώπη την μεγάλη πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο ήταν μπροστά μας τα ζητήματα αυτά, φαινόντουσαν, ιδίως με τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι ώρα «να κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να ρίξουμε το βάρος στον ανθρωπισμό, στην προστασία του ανθρώπου, στην ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εσδρά συμφώνησε με τον Πρόεδρο ότι «το πρόβλημα δεν είναι καν ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές και ανέφερε ότι στον παγκόσμιο χάρτη με τους διασυνοριακούς θανάτους την πρώτη θέση κατέχει η Μεσόγειος με κοντά στις 3.000 θανάτους, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κόλπος της Βεγγάλης με 800 θανάτους».

Κάνοντας μια αναδρομή στην παρελθοντική συνεργασία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, την περίοδο που ήταν υπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχαν ξεκινήσει το πρόγραμμα των επιστροφών, το οποίο έχει σταματήσει τώρα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, και επισήμανε πως τα προβλήματα σήμερα έχουν διογκωθεί σε σχέση με εκείνη την εποχή.

Σχόλια