Ειδήσεις

5000 όπλα για τους τζιχαντιστές μετέφερε το πλοίο

Ενα πραγματικά εντυπωσιακό φορτίο όπλων έκρυβαν τα εμπορευματοκιβώτια (κοντέηνερς) του πλοίου Haddad 1 και μάλιστα το φορτίο προοριζόταν για τους τζιχαντιστές της Συρίας!

Το πλοίο πιάστηκε από τις λιμενικές αρχές ανοιχτά της Ιεράπετρας και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Πάνω από 5.000 όπλα και 491.950 σφαίρες κατάσχεσαι το Λιμενικό Σώμα της Κρήτης μετά απο τις ενδελεχείς έρευνες του φορτίου του πλοίου, το οποίο οι άνδρες του Σώματος έκαναν "φύλλο και φτερό", προκειμένου να εντοπίσουν το ποαράνομο φορτίο!

Το πλοίο που έφερε βολιβιανή σημαία, είχε ξεκινήσει από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και αρχικά είχε δήλωσε ως τελικό προορισμό την Λιβύη. Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές κατευθυνόταν στην περιοχή Λατάκια της Συρίας, όπου θα παραλάμβαναν τα όπλα τζιχαντιστές.

Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου οπού και εκφορτώθηκαν συνολικά 14 εμπορευματοκιβώτια οπού μέσα περιέχονταν το πολεμικό υλικό. Τα όπλα, καραμπίνες αστυνομικού τύπου και οι σφαίρες εννέα χιλιοστών, είχαν καλυφθεί με επιμέλεια στο βάθος των κοντέινερς, ώστε να μην γίνονταν αντιληπτά από τις αρχές σε περίπτωση έρευνας του πλοίου.

Οι Λιμενικές Αρχές εκμεταλλευόμενες εσωτερικές πληροφορίες, ωστόσο κατάφεραν να εντοπίσουν το πλοίο και να κατασχέσουν το πολεμικό φορτίο. Ο καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος, αιγυπτιακής και συριακής καταγωγής, έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης σχετικά με το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για τη σημερινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης πλοίου μεταφοράς παράνομου φορτίου οπλισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση».

Δύο βίντεο του Λ.Σ.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα και δύο σύντομα βίντεο από τις έρευνες

Σχόλια