default-image

"4 εκατ. μετανάστες περιμένουν να περάσουν στα νησιά"

Ελλάδα
"4 εκατ. μετανάστες περιμένουν να περάσουν στα νησιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αναφέροντας πως «δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε πως θα υπάρξει «οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι αποσυμφόρησης των νησιών, «με στόχο να κρατήσουμε τις ροές σε επίπεδα που οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντέξουν, χωρίς όμως τη δημιουργία χώρων συμφόρησης στην Αθήνα».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, αναφέροντας πως «αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία περιμένουν 4.000.000 μετανάστες να περάσουν απέναντι», σύμφωνα με στοιχεία, όπως ανέφερε και «έχω υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News