Ειδήσεις

Μοσκοβισί: "Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση"

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ποτέ μια δημοκρατική ψήφο. Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση», υποστήριξε ο επίτροπος οικονομικών θεμάτων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, αναφορικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

«Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση. Θα προχωρήσουμε σε διάλογο διότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους», αναφέρει ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Σε ερώτηση για τον αν είναι ικανοποιημένος για το πώς πήγαν τα πράγματα με την Ελλάδα, ο Γάλλος επίτροπος επισημαίνει πως «περάσαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και γρήγορη λύση αλλά όλοι οι πρωταγωνιστές, στο τέλος, συμπεριφέρθηκαν με υπεύθυνο τρόπο».

«Η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα με τη δυνατότητα επανεκκίνησης. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Θα χρειασθεί ακόμη ιδιαίτερα σκληρή δουλειά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης για να διατηρηθεί η δυναμική αυτή», υπογραμμίζει ο κ. Μοσκοβισί.

Την ελπίδα και εκτίμηση του εξέφρασε ωστόσο ο Πιέρ Μοσκοβισί να παραμείνει εντός προγράμματος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όπως ανέφερε: «Είναι βασικής σημασίας να το πράξει. Πρόκειται για χρηματοοικονομική στήριξη και αποτελεί και τη συμμετοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Για τους δυο αυτούς λόγους είναι μια εγγύηση, ένα στοιχείο ασφαλείας. Γι' αυτό ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει».

Κλείνοντας ο κ. Μοσκοβισί αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την επίτευξη συμφωνίας για αυτό, εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς όπως ανέφερε «είναι κάτι που μπορεί να γίνει πράξη».

Σχόλια