Ειδήσεις

Θ. Φορτσάκης: "Ερασιτεχνισμοί Μπαλτά στην παιδεία"

«Να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία» τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τέως υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά , για την αδράνεια του.

Ο κ. Φορτσάκης παρομοιάζει τα εκπαιδευτικά κενά με «ωρολογιακή βόμβα που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να τινάξει στον αέρα το νέο σχολικό έτος».

Σύμφωνα με δηλώσεις του, «μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών, μετά τη γνωστή γκάφα του υπουργείου Παιδείας να διεξαγάγει με εσφαλμένο τρόπο τη σχετική διαδικασία, γεγονός που το εξανάγκασε στην επανάληψή της».

«Την 11η Σεπτεμβρίου απέραντα σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν υποστελεχωμένα, ενώ σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου», δήλωσε ο υπεύθυνος Παιδείας της ΝΔ.

«Οι ερασιτεχνισμοί της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προξένησαν πολλά δεινά στην παιδεία μας, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών όμως αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών και πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας. Έστω και την ύστατη ώρα, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα», αναφέρει ο Θ. Φορτσάκης

Σχόλια