Ειδήσεις

ΥΠ.Παιδείας:"Διαβεβαιώσεις για εύρυθμη λειτουργία σχολείων"

Διαβεβαίωση ότι θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων έδωσε το υπουργείο Παιδείας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που «αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι υπηρεσίες του «εργάζονται συστηματικά και στοχευμένα, ώστε η έναρξη του σχολικού έτους που έχει οριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, υπερβαίνοντας τις (τυχόν) δυσκολίες που προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο».

«Ήδη χθες εγκρίθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Αναφορικά με την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών το υπουργείο διευκρινίζει ότι 12.000 θέσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ' εξαίρεση πρόσληψή τους, ενώ όπως σημειώνει το υπουργείο οι 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ' εξαίρεση «πρέπει και αναμένεται  να καλυφθούν από εθνικούς πόρους».

Σχόλια