default-image

3.000 μετανάστες διασώθηκαν στην Ιταλία σε μια μέρα

Κόσμος
3.000 μετανάστες διασώθηκαν στην Ιταλία σε μια μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 3.000 μετανάστες διασώθηκαν από το Λιμενικό της Ιταλίας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, πολλά από αυτά πολύ μικρής ηλικίας.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στο Twitter υπογράμμισαν: «Έπειτα από την πλέον "φορτωμένη" ημέρα που είχαμε ποτέ, οι ομάδες των MSF και της MOAS (ανθρωπιστική οργάνωση της Μάλτας) διέσωσαν 1.658 ανθρώπους. Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να είναι δική μας δουλειά.

Τουλάχιστον 113 παιδιά, στην πλειονότητά τους από την Ερυθραία, περιλαμβανομένων περίπου 30 ηλικίας κάτω των πέντε ετών, βρήκαν καταφύγιο στη γέφυρα του πλοίου Phoenix. Στο πλοίο, έχουν ναυλώσει οι μη κυβερνητικές οργανώσεις MSF και Moas για τις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Το πλοίο Argos της MSF, περισυνέλλεξε 993 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 358 γυναίκες και 79 παιδιά. Το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν 1.219 ανθρώπους, ανάμεσά τους 838 πρόσφυγες που είχαν στοιβαχθεί σε τρία πλεούμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News