Ειδήσεις

Ηράκλειο: Πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά άρρωστα πρόβατα

Στη Φοινικιά Ηρακλείου εντοπίστηκαν μέσα σε κάδους απορριμμάτων ζωντανά αιγοπρόβατα να χαροπαλεύουν, από κάποια ασθένεια, και που πιθανότατα θα παρέμεναν ζωντανά αν ο άνθρωπος που τα "φρόντιζε" έδειχνε ευσυνειδησία και το δέοντα σεβασμό πηγαίνοντάς τα σε κάποιον κτηνίατρο. Αυτή η κίνηση  κάνει τα στομάχια πολλών ανθρώπων να δένονται κόμπο. Εικόνες σαν και αυτές κάνουν το γύρο της Κρήτης, διατρανώνοντας την ανευθυνότητα και την αδιαφορία ορισμένων συντοπιτών μας που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοζωική ευαισθησία.

Για τον κτηνοτρόφο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είναι γνωστός στις Αρχές, έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για κακοποίηση οικόσιτων ζώων. Παράλληλα εξετάζεται από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και υγειονομικές Αρχές η πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Στη Φοινικιά Ηρακλείου, το παραπάνω γεγονός δεν έχει συμβεί μία αλλά τρεις φορές. Σημειώνεται ότι, πέρα από το βασανισμό του ζώου, τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει και δημόσιο κίνδυνο από τη μεταφορά μικροβίων και άλλων μολύνσεων.

Σύμφωνα με το νόμο και ανάλογα με τις περιπτώσεις των άρρωστων ζώων, προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισής τους, όπως η ευθανασία, ώστε να μην ταλαιπωρείται το ζώο, ή ακόμη και η καύση ή και η ταφή.

Ελένη Καμπουράκη

Σχόλια