Ειδήσεις

Μικρή Έβανς, μεγάλη κίνηση

«Μήπως θα έπρεπε να πεζοδρομηθεί τελικά η Μικρή Έβανς; Κι αν όχι, ας βρεθεί τότε μια λύση, προκειμένου να διέρχονται με ασφάλεια οι πεζοί!». Αυτό αναφέρουν σε ώρες αιχμής δεκάδες διερχόμενοι πολίτες κι επισκέπτες που δεινοπαθούν για να διασχίσουν κάθετα την οδό, αλλά και οριζόντια, μιας και ακόμη και τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα και "κλεισμένα" από τα δεκάδες σταθμευμένα μηχανάκια.

Την ίδια ώρα, όμως, δεινοπαθούν και οι διερχόμενοι οδηγοί που μερικές φορές δεν μπορούν καν να περάσουν λόγω της άναρχης στάθμευσης και προκαλούν φθορές στα οχήματά τους ή κάθονται στο τιμόνι πάνω από μισή ώρα, προκειμένου να διανύσουν μια απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων. Όσο για τους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, προσπαθούν από καιρό, όπως λένε κάποιοι από αυτούς, να μην εκνευρίζονται από τα παρατεταμένα κορναρίσματα γιατί δε βλέπουν φως στον ορίζοντα!

Η κατάσταση με την κίνηση επί της μικρής Έβανς έχει επιδεινωθεί ειδικά από τότε που βγήκαν εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες, που βρίσκονταν μπροστά στο Ειρηνοδικείο. Και αυτό γιατί η λεωφόρος Δικαιοσύνης αποτελεί από τη μια το μοναδικό δεύτερο δρόμο καθόδου προς κέντρο και από την άλλη έχει συνεχή ροή οχημάτων.

Η αναγκαιότητα πάντως που εκφράζεται τελευταία για την τοποθέτηση πεζοφάναρων επί της Έβανς και φυσικά και σε άλλα σημεία, όπως λίγο παρακάτω μπροστά στην πλατεία των Λιονταριών, είναι μεγάλη. Τα μηχανάκια, που σταθμεύουν δεξιά κι αριστερά του δρόμου και δεν επιτρέπουν ειδικά σε ορισμένα σημεία της Έβανς να ανέβει ή να κατέβει από το πεζοδρόμιο ο πεζός, αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα παρατηρούνται όχι μόνο άναρχα παρκαρίσματα, αλλά και διπλοπαρκαρίσματα που δυσχεραίνουν δραματικά την όλη κατάσταση.

ΜΙΚΡΟΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Εκδορές και σχισμένα ρούχα

Τα μικροατυχήματα, πάντως, δε λείπουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις υλικές φθορές που μπορεί να υποστούν διερχόμενα αυτοκίνητα από τα σταθμευμένα δίκυκλα ή σταθμευμένα δίκυκλα από τα διερχόμενα οχήματα. Αναφερόμαστε και σε ανθρώπους που έχει τύχει να σκίσουν τα ρούχα τους ή να χτυπήσουν ελαφρά τη στιγμή που ανεβοκατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια, κάνοντας στην κυριολεξία σλάλομ, ή αν δεν μπορούν να περάσουν αναγκάζονται να περπατούν ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα ή παράλληλα με αυτά, προκειμένου να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια