default-image

Θα σπάσει την παράδοση;

Περίεργα
Θα σπάσει την παράδοση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λίγες εβδομάδες η Ν.Δ. συμπληρώνει 41 χρόνια ύπαρξης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι ο όγδοος αρχηγός της. Μέχρι στιγμή πάντως, αν κάποιος είναι "προληπτικός" σε επίπεδο στατιστικής, θα μπορούσε να πει ότι μόνο γουρλίδικες δεν αποδεικνύονται οι βουλευτικές εκλογές με νέο πρόεδρο κάθε φορά και μέχρι σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μεϊμαράκης, δηλαδή, πέρα από τις δύσκολες συγκυρίες τούτη την εποχή, έχει να αντιμετωπίσει και την κακή προϊστορία των... "πρωτάρηδων" ως αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. έχει κατέβει ως τώρα έξι φορές σε εκλογές αμέσως μετά από αλλαγή αρχηγού της στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία. Στις τέσσερις απ' αυτές γνώρισε την ήττα. Στη μία επί Κώστα Καραμανλή ναι μεν κέρδισε τις ευρωεκλογές, αλλά έχασε έναν χρόνο αργότερα τις βουλευτικές-θρίλερ του 2000, ενώ ο Σαμαράς "πανηγύρισε" με το καλημέρα, νικώντας, όμως, με ποσοστό-αρνητικό ρεκόρ 18,9%!

Μόνο ευνοϊκή, λοιπόν, δεν είναι η παράδοση. Ο Μεϊμαράκης καλείται από τη θέση που βρέθηκε πλέον, έστω κι αν ξεκίνησε ως μεταβατική λύση στην ηγεσία του κόμματος, να σπάσει και αυτή την "παράδοση".

Η Ν.Δ. ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια παρουσίας.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News