Ειδήσεις

7 βραβεία απέσπασε η Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας στο Δίστομο

Με επτά βραβεία και δύο υποψηφιότητες τιμήθηκε η θεατρική παράσταση "Ντεμπραγιάζ" του Ρεμί Ντε Βος, σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη, με την οποία συμμετείχε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο Βοιωτίας.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.   

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Διστόμου που διεξήχθη από τις21 Αυγούστου ως τις 29 Αυγούστου 2015 έλαβαν μέρος επτά διαγωνιζόμενες ομάδες. Η κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από την Αγγελική Δαρλάση (συγγραφέα, θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα), τον Δεγαϊτη Γιάννη (ηθοποιό, σκηνοθέτη), τη Λαμπρινή Μίχου (ηθοποιό), τη Λιάνα Καραβασίλη (καθηγήτρια Μουσικής) και τη Λένα Σύρου (χορογράφο, κινησιολόγο), τίμησε τη συμμετοχή του "Ντεμπραγιάζ" με έξι βραβεία και δύο υποψηφιότητες. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του κοινού, το "Ντεμπραγιάζ" τιμήθηκε με επτά βραβεία και δύο υποψηφιότητες:

1. Βραβείο επιμέλειας προγράμματος (για τις Δασκαλάκη Καλλιόπη-Κονταξάκη Σοφία).

2. Βραβείο κίνησης (Έρση Βασιλικιώτη)

3. Βραβείο μουσικής επιλογής (Έρση Βασιλικιώτη)

4. Βραβείο φωτισμού (για τον Νίκο Νικολουδάκη)

5. Βραβείο δεύτερης καλύτερης παράστασης.

6. Βραβείο συλλογικότητας και θεατρικού ήθους (νέο βραβείο που θεσπίστηκε με αφορμή τη συμμετοχή του "Ντεμπραγιάζ" στο φεστιβάλ).

7. Βραβείο κοινού άνω των 25 ετών.

8. Υποψηφιότητα για βραβείο αφίσας (για τον Ανδρέα Δρανδάκη)

9.Υποψηφιότητα για βραβείο σκηνοθεσίας (για τους Γιαννίδη Δημήτρη, Δασκαλάκη Καλλιόπη, Κονταξάκη Σοφία, Λασηθιωτάκη Μαριάννα, Νικολουδάκη Νίκο, Τσαντηράκη Σοφία με τη διδασκαλία της Έρσης Βασιλικιώτη).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας μέσω της ανακοίνωσής του εκφράζει «την ικανοποίησή του από τη συνεργασία του με τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Ιεράπετρας, την κ. Έρση Βασιλικιώτη, την κ. Ανθή Σοφοκλέους, τον κ. Άρη Λαμπράκη, χορηγό μας, την εταιρεία ΑΝΕΚ Blue Star, επίσης χορηγό μας. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί για τη συμπαράστασή της την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και το Δήμο Ιεράπετρας. Όλοι οι παραπάνω συνέβαλαν ώστε να οδηγηθούμε στην παράσταση που διαγωνίστηκε στις 28 Αυγούστου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου. Τέλος, ευχαριστεί τη "Θεατροφρένεια", τη Θεατρική ομάδα του Διστόμου που διοργάνωσε το Φεστιβάλ με περισσή φροντίδα, ευαισθησία και προσήλωση στις εντολές του Ξένιου Διός».

Σχόλια