Ειδήσεις

Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Για πρώτη φορά δημοσκόπηση "βλέπει" ανατροπή του σκηνικού με νικητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έστω και με οριακή διαφορά (0,3%). Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το Mega και η οποία βγάζει εννεακομματική Βουλή.

Νωρίτερα, δημοσκόπηση της Alco που είδε το φως της δημοσιότητας έφερνε τον Αλέξη Τσίπρα πρώτο, και πάλι όμως οριακά, με ποσοστό 0,4%.

Στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και η Ν.Δ. ποσοστό 25,3%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%.

Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Ανατροπή και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Ανατροπή σκηνικού καταγράφεται σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% έναντι 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;» η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 25%

Ν.Δ.: 25,3%

Λαϊκή Ενότητα: 4%

Χρυσή Αυγή: 5,5%

Το Ποτάμι: 4,6%

ΚΚΕ: 5,1%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%

ΠΑΣΟΚ: 5,3%

Ένωση Κεντρώων: 3,2%

Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν πως δεν ξέρουν και πως δεν έχουν αποφασίσει ανέρχεται σε 12,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, «θετικές/μάλλον θετικές» απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:

44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα

39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη

39,5% για τη Φώφη Γεννηματά

28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα

25,6% για τον Πάνο Καμμένο

23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Σε ερώτηση για το ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απαντούν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» υπερτερεί με ποσοστό 30%.

Σχόλια