default-image

Τι ζήτησε από τον Ευ. Μεϊμαράκη ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Τι ζήτησε από τον Ευ. Μεϊμαράκη ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι (2/9) πραγματοποίησε συνάντηση στην Π.Ε. Λασιθίου, με την αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού, με τους οποίους είχε μια μακρά συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το χώρο της αυτοδιοίκησης καθώς και για ζητήματα υποδομών.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε δηλώσεις του λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος σεβόμενος τη γνωστή ρήση "εξ ανατολών το φως" επέλεξε το Λασίθι για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ευελπιστούμε ότι κάποιες καταρχήν δεσμεύσεις που ανέλαβε σε σχέση με ζητήματα που είναι δρομολογημένα θα βρουν τον οριστικό τους δρόμο και κατά συνέπεια θα χρηματοδοτηθούν».

«Ενεχείρισα», πρόσθεσε, «ως εκπρόσωπος του Δήμου στον κ. Μεϊμαράκη, υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε μια σειρά τοπικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής (νοσοκομείο, τουριστική σχολή, ΤΕΙ, χωροταξικό Κρήτης, αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ)».

Εκτενής συζήτηση, είπε ο δήμαρχος, έγινε για το χωροταξικό, αλλά και για την ολοκλήρωση του έργου του Αποσελέμη - για την υδροδότηση του Δήμου από το νερό που υπάρχει - καθώς και για μια σειρά ζητήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη με τις προτάσεις που είχαν διαμορφωθεί από την προηγούμενη περίοδο της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ) στα οποία, όπως συμπλήρωσε, ανελήφθη η δέσμευση να συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε την πρόβλεψη ότι ο Β.Ο.Α.Κ θα υλοποιηθεί με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να μη χρειαστεί επιβολή διοδίων, τη διάθεση 20 εκατ. για τη βελτίωση του υφιστάμενου αεροδρομίου Ηρακλείου και την επίσπευση διαδικασιών μέσω ΣΔΙΤ για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των Δήμων, όπως το θέμα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης,

Τέλος παρεπιδημούντων

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε σχετική πρόταση που υπέβαλε στον πρόεδρο της Ν.Δ., ζήτησε την επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων στο 2%, εξηγώντας ότι η μείωση στο συγκεκριμένο τέλος αφαιρεί σημαντικούς πόρους από τους Δήμους που δε δύνανται να προκύψουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα μπορούσε να έχει 3,5 εκατ., από τα τέλη παρεπιδημούντων, ενώ από τη ΣΑΤΑ έχει όλα κι όλα 450.000 ευρώ», ανέφερε.

Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, υπήρξε μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα της ΑΣΤΕΚ με την πρώην υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επί των ημερών της άλλαξε το όνομα της σχολής, ενώ έγινε μια προσπάθεια μεταφοράς της στο Ηράκλειο.

«Υπήρξε η δέσμευση», τόνισε ο κ. Ζερβός, «ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής έδρας της σχολής. Μένει να δούμε αν υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις».

«Αυτό που ευχόμαστε», κατέληξε, «είναι σε αυτές τις εκλογές να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσει η χώρα να διοικηθεί σε βάθος τετραετίας, ώστε να προλάβουμε να βάλουμε ένα σχέδιο διαχείρισης, να το ολοκληρώσουμε και κυρίως να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε και πώς πάμε παρακάτω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News