Ειδήσεις

Συζητήθηκαν τα αγροτικά με τον Γ. Νταγκουνάκη στο Τεφέλι

Κεντρική ομιλία του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες στο Τεφέλι με κεντρικό ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργο Νταγκουνάκη. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, θέτοντας στο τραπέζι τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών, που «φούσκωσαν» με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καλώντας την ίδια στιγμή τους αγρότες να στηρίξουν τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, ο κ.Νταγκουνάκης μεταξύ άλλων σημείωσε πως «σε αυτές τις εκλογές δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όλα τα κόμματα του συστήματος έχουν το ίδιο πρόγραμμα, αφού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και καλούν την φτωχομεσαία αγροτιά, την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να επιλέξουν τον αποστολέα στην λεπίδα και το μπουγιουρντί που ήδη άρχισε να του έρχεται.

Οι άνθρωποι με τα ροζιασμένα χέρια από το μεροκάματο δεν πρέπει να τους κάνουν την χάρη και να επιλέξουν ένα κόμμα που ανεξάρτητα από αυτό που υπόσχεται προεκλογικά, στην πραγματικότητα θα κυβερνήσει για λογαριασμό της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, των μονοπωλιακών ομίλων και της εξουσίας τους. Την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, στους νέους εφαρμοστικούς νόμους.»

Επιπλέον, ο Γιώργος Νταγκουνάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία συνέχισε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που δίνει ακόμη ένα πλήγμα στους φτωχούς αγρότες, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από την άγρια φορολογία και το υψηλό κόστος παραγωγής. Τα μέτρα σημείωσε «που έφεραν με το 1ο, 2ο και ολοκλήρωσαν με το 3ο μνημόνιο στην ουσία οδηγούν την φτωχή και μεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα και την συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια. Δηλαδή υλοποιείται η στρατηγική της ΕΕ για καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής.»

Απέναντι σε αυτό ανέφερε «χρειάζεται ο αγρότης να οργανωθεί στους σωστά προσανατολισμένους αγροτικούς συλλόγους και σε λαϊκή συμμαχία με το καλά οργανωμένο εργατικό κίνημα, και αποφασισμένη εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών να παλεύει καθημερινά για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και μέσα σ' αυτόν τον αγώνα θα συγκεντρώνονται, θα προετοιμάζονται δυνάμεις για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, φάνηκε πως οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν μεγάλη απήχηση».

Σχόλια