Ειδήσεις

Κλειστά τα δικαστήρια από τις 16 έως τις 25 Σεπτέμβρη

Για πρώτη φορά θα παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια όλης της χώρας για 8 εργάσιμες μέρες ενόψει των εκλογών από τις 16 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Επίσης, για δυο εβδομάδες δε θα γίνονται ούτε πλειστηριασμοί, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως αναστέλλονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι εργασίες όλων των δικαστηρίων τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά τους και πέντε εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές, δηλαδή από 16 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Επισημαίνεται επίσης πως οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 16η Σεπτεμβρίου 2015 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2015 και αναφορικά με την διενέργεια των πλειστηριασμών κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, ισχύουν τα προβλεπόμενα από τη διάταξη του άρθρου 998 του Κ.Πολ.Δ., όπως ισχύει.

Ταυτόχρονα τονίζεται πως εξαιρείται από την αναστολή η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Σεπτεμβρίου. Επίσης, εξαιρείται και η εκδίκαση των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Σχόλια