default-image

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική για το μεταναστευτικό

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η διυπουργική για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν όλοι οι υπουργοί με χαρτοφυλάκια για το μεταναστευτικό, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι αισιόδοξος ότι «θα αποφευχθεί η κρίση» και ότι εντός της ημέρας θα ακολουθήσει ανακοίνωση των μέτρων αυτών από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Ταυτόχρονα τόνισε πως «οριστική λύση δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν επέμβει η ΕΕ για την απορρόφηση των προσφύγων».

Το «καυτό» θέμα του μεταναστευτικού βρέθηκε στο επίκεντρο και της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδίως τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών, καθώς και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνεργασία κυρίως με τα αρμόδια ευρωπαϊκά fora, να ολοκληρώσει αμέσως το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης των ως άνω προβλημάτων.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε τις απόψεις τους στον Φρανσουά Ολάντ «για την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού -τόσον από πλευράς ασφάλειας όσον και, πρωτίστως, από πλευράς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου- σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News