Ειδήσεις

"Άμεση καταβολή μισθών από την κοινωφελή εργασία"

Την έγκαιρη και άμεση καταβολή των μισθών των εργαζομένων των 5μηνων προγραμμάτων, που εργάζονται στους δήμους, μέσω της «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ ζητά με δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για κάθε άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που το προηγούμενο διάστημα ήταν μακροχρόνια άνεργοι, αυτή την περίοδο εργάζονται για 5 μήνες στους Δήμους και σε άλλες υπηρεσίες στα αποκαλούμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ.

Αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη. Είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και αυτών των μισθών πείνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως αυτά τα προγράμματα της κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να προσφέρουν στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο φτηνό εργατικό δυναμικό και μάλιστα χωρίς δικαιώματα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα 5άμηνα και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά κι έγκαιρα οι μισθοί τους», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχόλια