Ειδήσεις

Ελάφρυνση ελληνικού χρέους θα εξετάσει η G20

Εκπλήρωση των δεσμεύσεων για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα ζητήσουν από την ευρωζώνη οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 που θα συνεδριάσουν στην Άγκυρα την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Εν όψει της συνεδρίασης της G20, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε πως βασικό θέμα της συνόδου θα είναι η Κίνα, και η δύσκολη πρόκληση της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, που αντιμετωπίζει η ασιατική χώρα.

«Η Κίνα πρέπει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την πολιτική της στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς μετακινείται προς μια οικονομία προσανατολισμένη στην αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ωστόσο πως και «οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη, θα βοηθήσουν επίσης να βελτιωθούν οι προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη».

«Στην Άγκυρα θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους μας εταίρους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους, ενώ θα δοθεί έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Επίσης θα  υποστηρίξουμε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Σχόλια