Ειδήσεις

Μεϊμαράκης:"Δε βοηθάνε οι εντάσεις και η ψήφος διαμαρτυρίας"

Έφτασε στην Κρήτη και αναχώρησε για το Λασίθι, για τη διήμερη περιοδεία του στο νησί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η άφιξη του προέδρου της Ν.Δ. στο αεροδρόμιο "Ν. Κατζαντζάκης" έγινε στις 11 το πρωί και μάλιστα είχε και σύντομη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που περίμενε τη δική του πτήση για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε μια σύντομη δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, που βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη, στην Κρήτη, στο νομό Ηρακλείου. Όπως ξέρετε, η καταγωγή μου είναι από εδώ. Και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή των φίλων μας, οι οποίοι, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα προτιμούν, μας αγαπούν, είναι φίλοι μας και πιστεύω ότι θα μας προτιμήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Είναι χαρά μου, επίσης, που συνοδεύομαι από όλους τους Κρήτες βουλευτές, από τους βουλευτές που έχουν δώσει μάχη, εδώ στην Κρήτη, για τις αρχές μας, για τις αξίες μας, για τη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., αναχώρησε για το Λασίθι, που είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του. Αργότερα μέσα στην ημέρα (το απόγευμα) θα επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Στη Νεάπολη

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κρήτη ήταν η Νεάπολη, όπου φίλοι και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας τον υποδέχτηκαν. Μετά τις πρώτες χαιρετούρες, ο κ. Μεϊμαράκης μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη που τον συνοδεύουν (στις φωτογραφίες διακρίνονται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη) συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και άκουσαν τα προβλήματά τους.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια μετέβη στον Άγιο Νικόλαο, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους του νομού Λασιθίου, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση, θέματα υποδομών, υγείας, παιδείας και άλλα.

Μιλώντας στους τοπικούς παράγοντες ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα θα πρέπει να βρούμε μια βασική κατεύθυνση προκειμένου να συνεννοούμαστε. Σε αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε, «δε βοηθούν ούτε οι εντάσεις, ούτε η ψήφος διαμαρτυρίας».

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «ο λαός μας δίνει εντολή και δε θα πρέπει κάθε πρόβλημα που προκύπτει να πηγαίνουμε στο λαό και να του λέμε "μας έτυχε πρόβλημα, μας ξαναδίνεις εντολή"».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είδε το κείμενο των 53 του ΣΥΡΙΖΑ και ότι είναι ορατό να προκύψει ξανά πρόβλημα στο εσωτερικό του μετά τις εκλογές. «Τι θα κάνουμε, πάλι θα ζητήσουμε τη βοήθεια του κοινού;», αναρωτήθηκε σκωπτικά.

Τέλος, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός παρέδωσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε μια σειρά τοπικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής (νοσοκομείο, τουριστική σχολή, ΤΕΙ, χωροταξικό Κρήτης, αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ).

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια