Ειδήσεις

Τσίπρας-Μεϊμαράκης... κουτούλησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Ηράκλειο μετά τη διήμερη περιοδεία του στη δυτική Κρήτη και ο πρόεδρος της Ν.Δ. έφτανε στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" για τη δική του διήμερη περιοδεία στο νησί.

Η συνάντηση δε θα γινόταν... τυχαία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιβιβαζόταν απευθείας από την πίστα για να αναχωρήσει προς το Λασίθι.

Ωστόσο κάποιοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται στην αίθουσα αναχωρήσεων και ο Β. Μεϊμαράκης πήρε την πρωτοβουλία να πάει να χαιρετήσει τον αντίπαλό του!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι, καθώς είναι Κρητικός, η παράδοση της φιλοξενίας επιβάλλει να τον χαιρετήσει και στη συνέχεια είχαν μια συζήτηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις.

Ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τους παρόντες:

Μεϊμαράκης: «Έμαθα ότι είσαι στα μέρη μας και θεώρησα υποχρέωσή μου να σε καλωσορίσω και να σε αποχαιρετήσω που φεύγεις».

Τσίπρας: «Σ' ευχαριστώ. Χθες στα Ανώγεια μάς τσάκισαν στις ρακές. Ήπιαμε σε κάθε γωνιά και μια ρακή».

Μεϊμαράκης: «Πώς τα πας, Αλέξη; Αντέχεις;».

Τσίπρας: «Εγώ αντέχω. Εσύ όμως πάχυνες, Βαγγέλη...».

Μεϊμαράκης: «Άκου να δεις, εμείς στην Κρήτη, όταν κάνουμε εκλογές, με τα κεράσματα παχαίνουμε. Αλλά και συ δεν πας πίσω, Αλέξη...».

Μετά από αυτόν το διάλογο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Ν.Δ. απομακρύνθηκαν από τα... αδιάκριτα αφτιά και είχαν ένα τετ-α-τετ λίγων λεπτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν στελέχη και βουλευτές και από τα δύο κόμματα, που συνόδευαν τους αρχηγούς. Ο κ. Μεϊμαράκης δε θέλησε, παρότι ερωτήθηκε σχετικά από το neakriti.gr, να αναφέρει τι ειπώθηκε μεταξύ αυτού και του κ. Τσίπρα όταν σταμάτησαν οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.

Σχόλια