default-image

Αναβλήθηκε η δίκη του Ρίχτερ για τις 25 Νοεμβρίου

Κρήτη
Αναβλήθηκε η δίκη του Ρίχτερ για τις 25 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε η δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, που είχε προκαλέσει ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις για το βιβλίο του, αναφορικά με τη Μάχη της Κρήτης και με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου κ. Πατεράκης, μετά την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας και την προανάκριση που ακολούθησε, παρέπεμψε σε δίκη για σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το Γερμανό καθηγητή, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014.

Ωστόσο μπροστά στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε ο ίδιος ο Γερμανός καθηγητής, αλλά ούτε και ο δικηγόρος του κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε με μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης προκειμένου να προσκομίσει εκ μέρους του έγγραφα που αποδείκνυαν ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεών του ως συνήγορος σε υπόθεση κακουργήματος στην Πάτρα. Για το λόγο αυτό η δίκη αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου.

Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε δίωξη αποκλειστικά για συγκεκριμένες αναφορές στο βιβλίο του "Η Μάχη της Κρήτης", στο πρωτότυπο γερμανικό "Η Κατάκτηση της Κρήτης", με σκεπτικό ότι οι αναφορές αυτές στο βιβλίο του συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο» και αφορά την περίοδο που κυκλοφορεί το βιβλίο μετά την ισχύ του τελευταίου «αντιρατσιστικού νόμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News