Ειδήσεις

Βρίσκουν σπίτι μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΤΕΙ

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους βρίσκει αρκετούς φοιτητές, κυρίως πρωτοετείς, σε αναζήτηση κατοικίας και αρκετούς ιδιοκτήτες κατοικιών σε αναζήτηση ενοικιαστών. Για τη διευκόλυνση και των μεν και των δε, το ΤΕΙ Κρήτης διαθέτει μια ηλεκτρονική υπηρεσία πολύ χρηστική.

Πρόκειται για την πλατφόρμα findhome.teicrete.gr, που στόχο έχει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του Ιδρύματος και των ιδιοκτητών κατοικιών. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν πολύ εύκολα και απλά να δημιουργήσουν λογαριασμό (ακόμα και μέσω facebook) και να δημοσιοποιήσουν αγγελίες για τις διαθέσιμες προς ενοικίαση κατοικίες τους.

Δίνεται η δυνατότητα να καταχωρισθεί μία σύντομη περιγραφή του διαμερίσματος, φωτογραφίες, κόστος ενοικίασης, χάρτης, καθώς και επιπλέον στοιχεία, όπως π.χ. επίπλωση, κοινόχρηστα, θέρμανση, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για το ΤΕΙ κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν τις διαθέσιμες κατοικίες μέσα από πολλαπλά κριτήρια, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν τα διαμερίσματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Καινοτομία του findhome.teicrete.gr:

-Διαθέσιμα διαμερίσματα φιλόξενα για φοιτητές.

-Επιλογή κατοικίας από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο φοιτητή, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια.

-Προβολή του σημείου της κατοικίας στο χάρτη (google maps) και ο υπολογισμός της απόστασης από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην πόλη όπου φοιτά ο φοιτητής.

Ιδιοκτήτες

Εάν είστε ιδιοκτήτης διαμερίσματος, μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα του ΤΕΙ Κρήτης findhome.teicrete.gr για την καταχώριση των διαθέσιμων προς ενοικίαση κατοικιών σας. Τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας αναδεικνύουν τη μεγάλη προσέλευση και αναζήτηση από φοιτητές για διαθέσιμες κατοικίες, άρα το μόνο που μένει είναι να αξιοποιήσετε και εσείς αυτήν τη δυνατότητα.

Σχόλια