Ειδήσεις

Τσίπρας: "Κάναμε ένα συμβιβασμό, δεν είμαστε συμβιβασμένοι"

«Δε θα λυγίσουμε, θα τα καταφέρουμε. Ο τόπος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Δώσαμε αγώνα με βάθος ψυχής για να αναδείξουμε το δίκιο ενός λαού που υποφέρει τέσσερα χρόνια από αμαρτίες άλλων», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες το βράδυ της Τρίτης από τα Ανώγεια ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα, από τα Χανιά, ο πρώην πρωθυπουργός είχε απαντήσει στις βολές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα να αποδράσει και να φέρει προσωρινά ένα νέο "αυτοφωράκια πρωθυπουργό", λέγοντας πως δε θέλει τον αρχηγό της Ν.Δ. ούτε για "αυτοφωράκια", ούτε για συνεργάτη!

«Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πιστόλι στον κρόταφο, κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει, να σταθούμε όρθιοι», πρόσθεσε. «Δε λυγίσαμε, δε συμβιβαστήκαμε», σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αρμί. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε περήφανος «που δώσαμε αυτήν τη μάχη και βρεθήκαμε μπροστά, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού». «Kάναμε έναν συμβιβασμό για να τα βγάλουμε πέρα αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιστήκαμε το δίκαιο του ελληνικού λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Βρίσκομαι εδώ στα Ανώγεια, που στους άγριους και δύσκολους καιρούς που ζούμε συμβολίζουν την ανθρώπινη δύναμη και την αυτοπεποίθηση ότι θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε!», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στην κεντρική πλατεία των Ανωγείων ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. «Εδώ γεννήθηκαν κορυφαίοι αγωνιστές της λευτεριάς, λυράρηδες, ποιητές και τραγουδιστές, ενώ ακούστηκαν τραγούδια γι' αυτούς που δε λύγισαν από τους κατακτητές. Εδώ ακούμπησε ο χρόνος τη δάφνη της ιστορίας».

«Θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε αυτούς που μας παρακολουθούν, σε αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας, αλλά και σε αυτούς που καρτερούσαν να λυγίσουμε. Ε, λοιπόν, δε θα λυγίσουμε! Θα τα καταφέρουμε, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Δώσαμε αγώνα για να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού που υποφέρει από αμαρτίες άλλων τα 4 τελευταία χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Ο κ. Τσίπρας έτυχε θερμής και άκρως παραδοσιακής υποδοχής από τους Ανωγειανούς. Ο ίδιος δέχτηκε με χαρά τις ρακές, το παραδοσιακό οφτό και τα υπόλοιπα κεράσματα των κατοίκων του χωριού, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της συνοδείας του. Κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό χωριό, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο Ανωγείων κ. Μανόλη Καλλέργη, ενώ επισκέφθηκε και τη Μαθητική Εστία Ανωγείων, όπου φιλοξενούνται νεαροί μετανάστες από Πακιστάν και Αφγανιστάν, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος.

Μετά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει κατ' ιδίαν με κατοίκους, ενώ απόλαυσε και κρητικά εδέσματα σε παραδοσιακή ταβέρνα των Ανωγείων. Μετά το δείπνο, ο ίδιος αποσύρθηκε για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής, καθώς το πρωί της Τετάρτης αναχωρεί από την Κρήτη για την Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στα σοκάκια της πόλης του Ρεθύμνου και συνομίλησε με πολίτες.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Καστέλι Κισσάμου, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, τονίζοντας ποιο είναι για εκείνον το διακύβευμα των εκλογών και προσδιορίζοντας τις δράσεις του κόμματός του για την αγροτική παραγωγή.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Σχόλια