default-image

Στον "αέρα" το πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ

Ελλάδα
Στον "αέρα" το πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλέξιμο προέκυψε με τα κόμματα σε ό,τι αφορά την ημερομηνία πραγματοποίησης του ντιμπέιτ και είναι μάλλον απίθανο να γίνει το πρώτο, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, η 10η και η 14η Σεπτεμβρίου ήταν οι δύο ημερομηνίες που προτάθηκαν να διεξαχθούν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 20 του μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., κ. Πηνελόπη Γαβρά, και της πρότεινε τις δύο ημερομηνίες, με τη Συγγρού να απαντά ότι θα φροντίσει να ακυρώσει οποιαδήποτε υποχρέωση του προέδρου του κόμματος τις συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να είναι διαθέσιμος.

Στο πρώτο ντιμπέιτ (Πέμπτη 10/9) θα συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ το δεύτερο (Δευτέρα 14/9) θα αποτελέσει "μονομαχία" των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Πρόβλημα, ωστόσο, με το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών που προγραμματιζόταν αρχικά για τις 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως έχει προκύψει κατά τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ημερομηνία δεν εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει ειλημμένη υποχρέωση στη Θεσσαλονίκη. Το Ποτάμι έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τους όρους διεξαγωγής των τηλεμαχιών, ωστόσο δεν έχει αντιρρήσεις για τις προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν σύμφωνοι και έτοιμοι να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία, χωρίς να προβάλλουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τους όρους διεξαγωγής.

Το ΚΚΕ διαφωνεί με το δικομματικό ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. αλλά και με την ιδέα του ντιμπέιτ αυτή καθαυτή. Ωστόσο, ο Περισσός έχει γνωστοποιήσει ότι η ηγεσία του κόμματος θα συμμετάσχει σε κοινή τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να θέτει ζήτημα ημερομηνίας ή διαφωνίας με κάποιον από τους όρους διεξαγωγής.

Τη ριζική διαφωνία της με το γεγονός ότι το ζήτημα των τηλεμαχιών δε συζητήθηκε στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία παράλληλα καταδίκασε το ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό» των άλλων κομμάτων.

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αντέδρασε με οργή και απειλεί ακόμα και με κατάληψη στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα της τηλεμαχίας.

«Στήνουν ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών χωρίς τον αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, αποκλείουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, γι' αυτό και εμείς θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με χίλια άτομα και θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο... Καρπενήσι για να πουν τα ψέματά τους οι πολιτικάντηδες της διαφθοράς και του μνημονίου» δήλωσε.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται ντιμπέιτ από τις πρόωρες εκλογές του 2009, όταν είχαν διασταυρώσει τα πυρά τους ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News