Ειδήσεις

Μεϊμαράκης:Είμαστε νέο και παλιό μαζί-εγγύηση για την Ελλάδα

Υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη, με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά» και παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην ιστορική έδρα του κόμματος, στη Ρηγίλλης, με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τους πρώην πρωθυπουργούς, τους οποίους καλωσόρισε «στο σπίτι» τους, στην ομιλία του έκανε λόγο για κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη Ν.Δ. και μίλησε κατά της χαμένης ψήφου. Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν τη Ν.Δ., διότι, όπως είπε, η ψήφος διαμαρτυρίας στις προηγούμενες εκλογές κόστισε 90 δισ. σε επτά μήνες. «Να μην πάει κανείς στην αποχή σε τιμωρητική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία, ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία με κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός», σημείωσε.

Δήλωσε επίσης ότι θα αναβάλει την επίσκεψή του στην Κομισιόν για να παραστεί στο πρώτο από τα δύο debate στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και το οποίο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 8-9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 10.

Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως σήμερα δεν εστίασε την ομιλία του στην κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά στο μήνυμα της Ν.Δ. «Ούτε το όνομα του απερχόμενου πρωθυπουργού δε θα αναφέρω σήμερα», είπε.

Απάντησε όμως στα περί νέου στην πολιτική που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, λέγοντας «και το νέο και το παλιό είμαστε εμείς. Μπορούν να συνυπάρξουν το παλιό και το νέο. Η Ν.Δ. είναι πάντα ένα αταλάντευτα προοδευτικό κόμμα».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ προκειμένου να καταδειχθεί ότι συναντάται το νέο με το παλιό όπως εξηγούσαν "γαλάζιες" πηγές. Προβλήθηκε βίντεο με ιστορικές στιγμές της παράταξης από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη, την οποία χρησιμοποιούσε ο κ. Καραμανλής στις ομιλίες του.

Μάλιστα, στη Συγγρού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα… νοσταλγικά ανακλαστικά που μπορεί να λειτουργήσουν με τη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας: «Δίνουμε ραντεβού εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση-εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς στην πρώτη σειρά χειροκροτούσαν τον κ. Μεϊμαράκη, που αναφέρθηκε φυσικά σε όλους τους πρώην προέδρους της Ν.Δ.

Δε στάθηκε δυνατόν να παρευρεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στο Παρίσι για τη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εμφανίστηκαν επίσης στελέχη όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχαν απομακρυνθεί επί της προηγούμενης ηγεσίας.

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε και η εμφάνιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος πάντως δε συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ν.Δ., αν και νωρίτερα είχε βρεθεί στη Βουλή με αυτό το σκοπό.

Σχόλια