Ειδήσεις

Θ. Καλαντζάκης για Μεϊμαράκη: "Επίσκεψη για το θεαθήναι"

Επίσκεψη «για το θεαθήναι» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο νομό Λασιθίου ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, και αφήνει άφωνους τους οπαδούς και τα στελέχη της τοπικής Ν.Δ. που τον έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα του για την εξασφάλιση του δημαρχιακού θώκου.

Η θορυβώδης αυτή αντίδραση του δημάρχου Ιεράπετρας αιτιολογείται, επειδή ο κ. Μεϊμαράκης επέλεξε να μην περιλάβει στο πρόγραμμά του τη μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου, την Ιεράπετρα, αλλά και τη Σητεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Καλαντζάκης, «η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μόνο στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, εκτός από το ότι απαξιώνει τους Δήμους του νομού Λασιθίου, φαίνεται να μην έχει και κανένα ουσιαστικό σκοπό, όσον αφορά την ενημέρωση για τη διευθέτηση και την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων των Δήμων του νομού.

Αυτό που περιμέναμε από τη ΝΟΔΕ και το νέο πρόεδρο της Ν.Δ., τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, ήταν να επισκεφτεί τους Δήμους του Λασιθίου, όπως άλλωστε έκανε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους, καθώς και για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικά για το Δήμο της Ιεράπετρας, η επίσκεψή του, όπως και κάθε προέδρου κόμματος, έπρεπε να είναι αυτονόητη, αφού πρόκειται για ένα Δήμο που, παρά τη μεγάλη συνεισφορά στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καλείται να αντιμετωπίσει τη διχοτόμησή του, την αποψίλωση των υπηρεσιών, την έλλειψη βασικών υποδομών (λιμενικά έργα, αεροδρόμιο, οδικοί άξονες, μεταφορές), τα σοβαρά προβλήματα σε δομές όπως το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, έργα ΕΣΠΑ κ.ά.», αναφέρει ο κ. Καλαντζάκης.  

«Η συγκεκριμένη στάση σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ, κ. Μ. Σταυρακάκη, αναφορικά με το θέμα των νοσοκομείων, θεωρούμε ότι απαξιώνει τους δημότες της Ιεράπετρας και δε συνάδει με το δέοντα σεβασμό σε ένα Δήμο, όπως αυτό της Ιεράπετρας.

Για αυτούς τους λόγους ως δήμαρχος Ιεράπετρας δε θα παραστώ στην προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θεωρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματικό ενδιαφέρον και ουσιαστικό διάλογο στο χώρο και τη βάση των προβλημάτων πάντα σε συνεργασία και με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.

Από τη θέση του δημάρχου Ιεράπετρας είμαι και θα είμαι πάντα πρόθυμος για εποικοδομητικό διάλογο με κάθε κομματικό παράγοντα και εκπρόσωπο, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μου και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων και υποδομών», καταλήγει ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια