Ειδήσεις

Ρέθυμνο: "Όχι στην αναπροσαρμογή δημοτικών τελών 2016"

Την αντίθεσή του εξέφρασε σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη «Ρέθυμνο - Αλληλεγγύη - Ανατροπή» για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το έτος 2016, ενώ παράλληλα διατύπωσε τις προτάσεις του για την ελάφρυνση των οικονομικά . Όπως αναφέρεται:

«Τα τέλη αυτά ναι μεν δεν αλλάζουν ουσιαστικά για το έτος 2016 ,όμως βαρύνουν περισσότερο τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ θα έπρεπε να επιβαρύνουν αναλογικά περισσότερο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Δήμου. Η δημοτική αρχή αυτοθαυμάζεται διότι δεν μετέβαλε τα δημοτικά τέλη τα τελευταία χρόνια ,όμως αυτά ήδη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης δεν λαμβάνει υπόψη ότι με την κρίση τα εισοδήματα των εργαζομένων μειώθηκαν σημαντικά, ενώ η ανεργία γιγαντώθηκε και σε πολλά μαγαζιά μπήκε λουκέτο. Προτείνουμε λοιπόν την μείωση των ανταποδοτικών τελών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις με μια διακριτή μείωση που να λαμβάνει υπόψη την κρίση και τα χαμένα εισοδήματα και αύξηση των τελών σε αλυσίδες super market, ξενοδοχεία, τράπεζες και σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους με 500 τετραγωνικά και άνω.

Αυτή η πρόταση ξεκινάει με την αντίληψη ότι οι φόροι πρέπει να αναζητούνται από τους έχοντες και κατέχοντες και να μειώνονται σ' όλα τα στρώματα που έχουν πληγεί και να καταργούνται σε μακροχρόνια ανέργους, σε Α.ΜΕ.Α. κλπ.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

1.Για οικιακή χρήση μείωση διακριτή που να λαμβάνει υπόψη το μειωμένο μισθό και την κρίση.

2.Για επαγγελματική χρήση αντίστοιχη μείωση στους μικροεπαγγελματίες και αύξηση σε τράπεζες, ξενοδοχεία, super market και καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών.

Να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη:

1.Σε όσους έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

2.Στους νέους επαγγελματίες με προϋπόθεση την ύπαρξη επαγγελματικής στέγης.

Μέσα στην κρίση οι κάτοικοι του Δήμου καλούνται να πληρώνουν φόρους και τέλη τόσο στο κράτος όσο και στον Δήμο για την λειτουργία των υπηρεσιών οι οποίες όλο και αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται».

Σχόλια