Ειδήσεις

"Γαλάζια πυρά" εναντίον Νικολούδη και Μητρόπουλου

Νέες... οβίδες κατά της απερχόμενης κυβέρνησης από τη Ν.Δ. για τα επαναλαμβανόμενα - όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι "γαλάζιοι" βουλευτές - κρούσματα διαφθοράς μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. Στο επίκεντρο της νέας επίθεσης που εξαπολύουν οι βουλευτές της Ν.Δ., με μπροστάρη τον Λευτέρη Αυγενάκη, βρίσκεται η υπόθεση παρέμβασης στη δικαιοσύνη για την κατάρτιση της εκλογικής λίστας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του απερχόμενου αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου!

«Τα φαινόμενα διαφθοράς στο ΣΥΡΙΖΑ διαδέχονται το ένα το άλλο, καταρρίπτοντας το ηθικό άλλοθι της Αριστεράς. Το έργο του κ. Τσίπρα για την πάταξη της διαφθοράς είναι ανύπαρκτο, με μηδενικές πρωτοβουλίες και ρόλο "απλού παρατηρητή". Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην δικαστής κ. Π. Νικολούδης διακρίθηκε όλο αυτό το διάστημα για την απραξία του. Μέχρι σήμερα αρκέστηκε στο να παραπέμπει τις υποθέσεις που μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με υπευθυνότητα αναδείξαμε και να "κάνει μαθήματα" κοινοβουλευτικού ελέγχου στους βουλευτές της Ν.Δ. μέσω της πρόσφατης κατάπτυστης ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του.

Δεν ξεχνά βέβαια να αναφέρει σε προηγούμενες γραπτές απαντήσεις του (4097/22-7-2015) ότι η μεγάλη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στη διευκόλυνση του έργου της Δικαιοσύνης έγκειται ακριβώς στο ότι ουδόλως αναμειγνύεται στο έργο αυτό», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους 25 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, και προσθέτουν: «Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη πρωτόγνωρης διαδικασίας. Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος κατήγγειλε δημοσίως ότι ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός, Π. Νικολούδης, του αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος, πιο συγκεκριμένα ο κ. Χ. Σπίρτζης, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή για υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται, με σκοπό την αλλαγή στην κατάταξη των υποψηφίων στην λίστα της συγκεκριμένης περιφέρειας»...

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όχι μόνο δε θωράκισε τη Δημοκρατία και τους πολιτικούς θεσμούς, αλλά συνεχίζει να πληγώνει ανεπανόρθωτα το περί δικαίου αίσθημα, την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και τους θεσμούς, για κομματικές διευθετήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση των "γαλάζιων" βουλευτών.

Σχόλια