default-image

Ρέθυμνο: Αύριο στο σκαμνί ο καθηγητής Χάιντς Ρίχτερ

Κρήτη
Ρέθυμνο: Αύριο στο σκαμνί ο καθηγητής Χάιντς Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου καλείται να παρουσιαστεί αύριο, προκειμένου να δικαστεί, ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας Χάιντς Ρίχτερ. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση αναφορικά με το βιβλίο που συνέγραψε ο γνωστός ακαδημαϊκός για τη Μάχη της Κρήτης και στο οποίο φέρεται να αρνείται τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί σε βάρος του κρητικού λαού.

Στο πόνημά του, ο Ρίχτερ, αναφερόμενος στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που προσγειώθηκαν στην Κρήτη για να την κατακτήσουν, λέει: «Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό πέρυσι, όταν ο Ρίχτερ αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News