default-image

Ρέθυμνο: Σκότωσαν δύο λαγούς και περνάνε από αυτόφωρο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σκότωσαν δύο λαγούς και περνάνε από αυτόφωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Χτύπημα" στο παράνομο κυνήγι επέφεραν οι δασικές Αρχές, πριν από λίγες ημέρες, στο νότιο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, μέλη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνης πληροφορήθηκαν ότι τρεις κυνηγοί σκότωσαν λαγούς στην περιοχή του Αγίου Παύλου του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι σ' αυτό το σημείο μπορεί η κυνηγετική περίοδος να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο το κυνήγι του λαγού - όπως και της πέρδικας - απαγορεύεται. Ειδικότερα, το κυνήγι του λαγού επιτρέπεται μόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μόνο κατά τις ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, και φυσικά μόνο για ένα λαγό για τον κάθε κυνηγό.

Έτσι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άνδρες της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνης, σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, εντόπισαν τους τρεις λαθροκυνηγούς και τους συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν σκοτώσει δύο λαγούς με... αυτοκίνητο.

Το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για να θανατώσουν τα ζώα κατασχέθηκε, ενώ και οι τρεις οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News