default-image

Σταματά η αυτόματη αναπαραγωγή ήχου σε παρασκηνιακά tab του Chrome

Επιστήμη
Σταματά η αυτόματη αναπαραγωγή ήχου σε παρασκηνιακά tab του Chrome

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Chrome δεν θα αναπαράγει αυτόματα τον ήχο βίντεο σε ιστοσελίδες που βρίσκονται σε καρτέλα στο παρασκήνιο, κίνηση που θα σταματήσει την ενόχληση από την αυτόματη αναπαραγωγή διαφημίσεων σε κάποιο ανοικτό, αλλά σε δευτερεύουσα θέση tab του browser της Google.

Εξαιρέσεις θα υπάρχουν, μεταξύ των οποίων, τα tab από τα οποία ακούγεται εκούσια μουσική ή ραδιόφωνο.

Η απόφαση για την κατάργηση του autoplay, τουλάχιστον στα tab που δεν είναι στο προσκήνιο, έρχεται την στιγμή που προκάλεσε οργή σε πολλούς αμερικανούς χρήστες η αθέμιτη αναπαραγωγή του βίντεο που είχε τραβήξει ο ίδιος ο εκτελεστής της 24χρονης ρεπόρτερ Άλισον Πάρκερ και του 27χρονου καμεραμάν Άνταμ Ουόρντ. 

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν είχε ανεβάσει το επίμαχο βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter και στο Facebook, το οποίο άρχισε γρήγορα να διαχέεται στα κοινωνικά δίκτυα και να αναπαράγεται, λόγω autoplay, σε όλους. 

Ξέρατε ότι: Υπάρχει τρόπος να σταματήσετε το autoplay σε οποιοδήποτε tab του Chrome: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για το Απόρρητο και συγκεκριμένα στις Ρυθμίσεις Περιεχομένου και αλλάξτε την ρύθμιση για τις Προσθήκες από την αυτόματη εκτέλεση σε «Κάντε κλικ για την αναπαραγωγή» και ορίστε εξαιρέσεις για κάποιους δικτυακούς τόπους, όπως μουσικής ή ραδιοφώνου.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News