default-image

Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη ΛΑΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα
Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη ΛΑΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, σε συνέντευξη Τύπου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία η τέως πρόεδρος της Βουλής, με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, επιτέθηκε κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ίδιου του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στη ΛΑΕ, υπογραμμίζοντας: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί».

Μιλώντας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κατηγόρησε πως είχε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει στείλει τα πρακτικά από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Τον κατηγόρησε ευθέως πως είχε σκοτεινές τηλεφωνικές επαφές με τους δανειστές. Δήλωσε πως οι εκλογές είναι εκλογές σκοπιμότητας και όχι δημοκρατίας, πως είναι εκλογές απαλλαγής από όσους αντιστάθηκαν στα κατεπείγοντα και τα Μνημόνια και απαλλαγής από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακόμη είπε:

- «Το Μαξίμου μπλόκαρε την εξέταση του Γ. Στουρνάρα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις ξανά από τον κ. Φλαμπουράρη γιατί της ζήτησε να μην πιέζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

- Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το Μνημόνιο λέγοντας πως δε χρησιμοποίησαν τα εργαλεία για το χρέος και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Τελικά δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

- «Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε τα όσα υποστηρίζουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς πως δεν μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Τους κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις τους και δεν εισακούστηκαν οι θέσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μεγάλο ψέμα, δήλωσε πως δεν είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει εναλλακτική αναφορικά με το θέμα του ευρώ και σημείωσε πως σε συναντήσεις που είχε μαζί του τού έκανε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και εργαλείων και νομικών επιτελείων. Θύμισε ακόμη πως, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εναλλακτικές προτάσεις, εκείνη του έδωσε πολλές προτάσεις που είχε κάνει γνωστές στον κ. Βούτση.

Άλλα σημεία από τη συνέντευξη Τύπου:

  • «Οι δανειστές επιχαίρουν για τις πρόωρες εκλογές. Ακούσαμε εμβρόντητοι την κ. Μέρκελ να το λέει»
  • «Αυτό οφείλεται στο ότι ο κ. Τσίπρας ανέλαβε να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ, με μια ομάδα πρόθυμων συνεργατών του. Ανέλαβαν να εκκαθαρίσουν και να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τις ζωογόνες πηγές της ύπαρξής του. Ανέλαβαν να τον μεταλλάξουν σε μνημονιακό κόμμα».
  • «Αισθάνομαι μεγάλο το βάρος της ειλικρίνειας».
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας».
  • «Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς το λαό, να κάνουν το αντίθετο από αυτό που μαζί είχαμε αναλάβει όταν είπαμε "αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς"».
  • «Υπάρχουν υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η ΚΟ και οι ΚΟ δε λειτούργησαν όπως έπρεπε. Υπάρχουν υπεύθυνοι για το γεγονός ότι όσα ξεκίνησαν το Νοέμβριο 2012 για τη δημιουργία ενός κόμματος των μελών κατέληξαν στην αποθέωση ενός κόμματος των μηχανισμών».
  • «Προσωπικά, και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά μου, εξάντλησα όλα τα μέσα και τους τρόπους για να αποτραπεί το κακό».
  • «Ο κόσμος αλλάζει όταν αλλάζει το υπόδειγμα άσκησης της εξουσίας».
  • «Δε μοιράζουμε καρέκλες, μοιράζουμε ευθύνες, είπε ο πρωθυπουργός, και ανέλαβα από τη δική μου θέση να αλλάξω το υπόδειγμα της Βουλής».
  • «Η θέση μου υπονομεύτηκε εξαρχής, με πρώτες τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη».
  • «Θλιβερή απραξία του γραμματέα της ΚΟ κ. Μαντά».
  • «Ήταν αυτονόητο για μένα ότι η Αριστερά από θέση εξουσίας δε θα επέτρεπε την καταστολή».
  • «Ο Πανούσης διατύπωνε ακόμη και υπονοούμενα ότι οι θέσεις μου παράγουν βία και αποτελούν τάχα μηνύματα προς κάποιους».
  • «Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δεν πήρε ποτέ θέση».
  • «Οι επιθέσεις εναντίον μου εκτυλίχθηκαν και με άλλους πρωταγωνιστές, όπως τον κ. Μάρδα, έναν άνθρωπο που ποτέ δεν είχε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε να μου επιτίθεται με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της. Διοχέτευε ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις και ότι έφταιγε η Βουλή αν δεν έδινε τα αποθεματικά της».
  • «Έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους. Έγιναν επιθέσεις ακόμη και σε μέλη της οικογένειάς μου».
  • «Ήταν η πλήρης εγκατάλειψη του ηθικού πλεονεκτήματος που έχει η Αριστερά».

Για συγκρότηση νομικών επιτελείων και εργαλείων

  • «Τις είχα κάνει το Σεπτέμβριο του 2013 στον κ. Βούτση, εγγράφως επίσης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014. Εξήγησα ότι η ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων αποτελούσε σύνθετη διαδικασία που απαιτούσε ομάδα και επιτελείο και επιστράτευση συμμάχων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
  • «Σήμερα ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει ότι το χρέος δε μειώνεται. Αυτά αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».
  • «Να απαντήσουν γιατί οι προτάσεις μας δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Γιατί στην ύστατη πρόσκλησή μου να οργανώσουμε την άμυνά μας για να απεγκλωβιστούμε από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου δεν απάντησαν ποτέ».
  • «Όταν συγκρότησα την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος και παρέδωσε πόρισμα εμπεριστατωμένο ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο, γιατί κάποιοι τα καταστρατήγησαν; Γιατί η κυβέρνηση δε χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα; Γιατί δεν ενεργοποίησε τις διαδικασίες αποκήρυξης του χρέους; Να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας».
  • «Γιατί δεν χρησιμοποίησαν την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις; Γιατί ο κ. Μάρδας δεν ήρθε ούτε μια φορά στην συνεδρίαση αυτή;».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News