Ειδήσεις

Μητρόπουλος: "Η επίθεση έρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ"

«Με υπονόμευσαν υπηρεσιακοί παράγοντες» και θα ενταχθεί στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι δύο βεβαιότητες, που εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Μητρόπουλος, χωρίς ωστόσο την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο πλευρό του, όπως είχε προαναγγελθεί.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα εις βάρος του καταγγελόμενα τόνισε ότι «δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής, ενώ απέδωσε την υπόθεση σε κατασκευή υπηρεσιακών παραγόντων». «Ή θα φύγω φοροφυγάς από εδώ μέσα ή θα σας πείσω για το αντίθετο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

«Αντί συγγνώμης να αναζητήσετε την αλήθεια και σας έχω τα χαρτιά της στρατολογίας μου. Δείτε πόσες φορές είχα φυλακιστεί επι δικτατορίας. Σας ζητώ αντί συγνώμης για τις υπερβολές που είπατε να αναζητήσετε την αλήθεια απέναντι στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τις φιλενάδες σας», δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. «Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: "πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου" και μου απάντησε "έχεις καλά άντερα Αλέξη"».

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως την επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή φορολογική υπόθεση προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ωστόσο ότι η φορολογική του υπόθεση ανάγεται στο 1999, όταν το δικηγορικό του γραφείο και όχι εκείνος προσωπικώς εισέπραξε στην Αγγλία το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα του φορολογικού ελέγχου, ως δικηγορική αμοιβή για τη διεκπεραίωση σοβαρής νομικής υπόθεσης.

«Θα είμαι στα ψηφοδέλτια»

Νωρίτερα ο κ.Μητρόπουλος μιλώντας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, έδωσε συνέχεια στις καταγγελίες, αποκλιμακώνοντας όμως την αντιπαράθεσή του με τον Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο «φωτογράφισε» την Κυριακή ως το πρόσωπο που δρομολόγησε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Σπίρτζη ότι εμπλέκεται, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε ότι η υπονόμευσή του έγινε από «υπηρεσιακούς παράγοντες» και όχι από πολιτικά πρόσωπα. Χαρακτήρισε τον κ. Σπίρτζη «αγαπητό φίλο» του και αρνήθηκε πως τον κατονόμασε στην καταγγελία του ενώπιον της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει συμβεί με παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεσή μου» δήλωσε, προσθέτοντας μάλιστα πως όλοι θα εκπλαγούν από τις αποκαλύψεις που θα κάνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε εκ νέου βέβαιος πως θα συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Θα αποδείξω ότι δεν υπάρχει ηθική, κομματική, νομιμοποιητική βάση αποκλεισμού μου», σημείωσε, προσθέτοντας πως θεωρεί «αδιανόητο» ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκλείσει με βάση αυτά που σήμερα θα αποδείξει.

Ο Νίκος Βούτσης για τον Αλέξη Μητρόπουλο

«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες, καθημερινά, μέσω των μέσων ενημέρωσης, έπαιρνε αποστάσεις από την οποιαδήποτε πολιτικά κίνηση της κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Βούτσης. Τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν είδε τα ενοποιητικά στοιχεία που απαιτούνται για να υπάρχει μια πετυχημένη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Σχόλια