Ειδήσεις

Νίκος Βούτσης: "Στόχος η αυτοδυναμία και επανασυσπείρωση"

Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα συνεργασία μέσα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί ο Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, ενώ ταυτόχρονα παραδέχτηκε πως «υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, ενώ υπήρξε, ταυτόχρονα μία κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας».

Αναφορικά με τη «Λαϊκή Ενότητα», έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων» εν τούτοις «δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωσε ο ίδιος. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε τον χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μία αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από το κόμμα, υπήρξε μία μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε με την πανελλαδική σύσκεψη. Παράλληλα αναφορικά με το θέμα του κ.Μητρόπουλου και το αν θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ.Βούτσης εμφανίστηκε ενοχλημένος για τη στάση του τους τελευταίους επτά μήνες. «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιείτο μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

Αναφορικά με την κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «όλα θα τα κρίνει ο λαός» και πρόσθεσε: «Tώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου και είπαμε πάμε να διευκρινιστεί το τοπίο».

Χωρίς να κάνει ονομαστικές αναφορές ο πρώην υπουργός τόνισε ότι οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε έναν χώρο της συλλογικότητας δεν κάνουν καθόλου καλό. «Τέρμα, τουλάχιστον για την Αριστερά, το σταριλίκι».

«Έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ' αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βούτσης.

Σχόλια