default-image

Περίμενε με... ανοιγμένο κεφάλι το ασθενοφόρο

Κρήτη
Περίμενε με... ανοιγμένο κεφάλι το ασθενοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη περιπέτεια για μια τουρίστρια στο κέντρο του Ηρακλείου, που περίμενε αιμόφυρτη πάνω από μία ώρα για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο!

Η άτυχη τουρίστρια μπήκε σε σούπερ-μάρκετ στο κέντρο του Ηρακλείου για να ψωνίσει, αλλά εκεί που περιδιάβαινε τους διαδρόμους, στραβοπάτησε και έπεσε στο πάτωμα!

Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα άτυχη, αφού χτύπησε το κεφάλι της και μάλιστα αρκετά άσχημα! Το προσωπικό του σούπερ-μάρκετ προσπάθησε να την βοηθήσει, ενώ αίμα έτρεχε από την πληγή που άνοιξε στο κεφάλι της, καλώντας ταυτόχρονα και ασθενοφόρο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι παραλογισμοί. Το ασθενοφόρο έφθασε - με καθυστέρηση, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο μια και μιλάμε για το κέντρο του Ηρακλείου, στο πάρκο Θεοτοκόπουλου - και οι τραυματιοφορείς πήραν την αιμόφυρτη κοπέλα για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο πριν προλάβει καλά-καλά να ξεκινήσει το ασθενοφόρο, παθαίνει μηχανική βλάβη και ακινητοποιείται!

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ειδοποιούν αμέσως να έλθει άλλο ασθενοφόρο, αλλά μια και δεν είναι ακριβώς... είδος εν αφθονία, φτάνει μετά από σημαντική καθυστέρηση.

Όλη αυτήν την ώρα, η άτυχη τουρίστρια παραμένει εκεί, αιμόφυρτη, να περιμένει για το ασθενοφόρο που θα τη μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου θα της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι Ηρακλειώτες που παρακολουθούσαν το περιστατικό σχολίαζαν σκωπτικά τη διάλυση του ΕΚΑΒ, το οποίο ελλείψει κονδυλίων αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με την πλειονότητα των ασθενοφόρων να συντηρούνται πλημμελώς.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ για το περιστατικό

Σχετικά με το περιστατικό του τραυματισμού της τουρίστριας σε σούπερ-μάρκετ στο Ηράκλειο, η Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου λόγω τεχνικής βλάβης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με περιστατικό τραυματισμού τουρίστριας σε super market στο Ηράκλειο Κρήτης και των αναφορών περί μεγάλης καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. λόγω τεχνικής βλάβης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Σήμερα, 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:05, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης έλαβε κλήση από super market στο κέντρο του Ηρακλείου για περιστατικό πτώσης και λιποθυμίας νεαρής τουρίστριας. Αμέσως έγινε διαβίβαση της κλήσης στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, εξαιτίας της πυκνής κίνησης στο κέντρο του Ηρακλείου, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 11:18 (χρόνος ανταπόκρισης 13 λεπτά).

Οι διασώστες διαπίστωσαν πως μία νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια βρισκόταν απλά σε λιπόθυμη κατάσταση και, λόγω των αναφορών περί πτώσης, ειδοποίησαν και το όχημα μικρού όγκου ώστε να εκτιμήσει το περιστατικό και ο γιατρός του Ε.Κ.Α.Β. Το όχημα μικρού όγκου με το γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στο σημείο του συμβάντος μετά από 6 λεπτά, δηλαδή στις 11:24, όπου και ο γιατρός εκτίμησε πιθανό επιληπτικό επεισόδιο. Εντωμεταξύ, επειδή το ασθενοφόρο παρουσίασε κάποια τεχνική βλάβη σχετική με τον κλιματισμό του, και συγκεκριμένα στις 11:18 ενημερώθηκε το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. για την αποστολή 2ου οχήματος, το οποίο και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 11:26 (σε 8 λεπτά).

Παρ' όλα αυτά και αφού η νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια είχε συνέλθει από το ολιγόλεπτο λιποθυμικό επεισόδιο (χωρίς σημεία αιμορραγίας όπως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα), αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφέροντας ότι νιώθει καλά στην υγεία της και ότι μπορεί να αποχωρήσει από το σημείο.

Βάσει των παραπάνω, είναι προφανές τόσο ότι δεν υπήρξε πολύωρη καθυστέρηση κάλυψης του συμβάντος όσο και ότι όταν τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν τεχνικές βλάβες (που είναι πολύ πιθανό, όπως όλα τα οχήματα), το Ε.Κ.Α.Β. διαθέτει τις ανάλογες δικλίδες ασφαλείας ώστε να μη διατρέξουν κίνδυνο οι ασθενείς που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Τέλος θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως, δεδομένου ότι ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β. προϋποθέτει την άμεση ετοιμότητα των μονάδων του, όλες οι δομές του Οργανισμού, συνδυαστικά με την εκάστοτε χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη μέριμνα για την αναγκαία συντήρηση και επισκευή του στόλου οχημάτων του Οργανισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News