default-image

"Και του χρόνου όλοι μαζί να γιορτάσουμε τον Άγιο Φανούριο"

Πολιτισμός
"Και του χρόνου όλοι μαζί να γιορτάσουμε τον Άγιο Φανούριο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου, παραμονή του Αγίου Φανουρίου, στην Κιθαρίδα και ειδικά στο χώρο του εντυπωσιακού αυτού ναού, όπου κάποτε υπήρξε το καθολικό της ανδρικής μονής της Παναγίας της Ελεούσας, για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό εσπερινό, μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ.κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, πλαισιωμένου από αρκετούς ιερείς.

Μετά την ευλόγηση των άρτων και των φανουρόπιτων, οι οποίες βέβαια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο - 110 τον αριθμό - ο Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος ΙΑΚ κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, μαζί με τις ευχές του προ όλους, αναφέρθηκε ιστορικά στον ευλογημένο και ιερό αυτό τόπο με πολύ εγκωμιαστικά λόγια. Επισήμανε επίσης, με ξεχωριστό νόημα, το σεβασμό και την τήρηση των παραδόσεών μας, δημιουργώντας μια εξαιρετική χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.

Ακόμη αναφέρθηκε, με ιδιαίτερη θερμότητα, στο φιλότιμο και αφιλοκερδές έργο που επιτελεί η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας του Αγίου Φανουρίου. Η επιτροπή θα προσπαθήσει, με όποια μέσα διαθέτει, να αναδείξει την ανάγκη ανασυγκρότησης της μοναδικής στην Κρήτη Μονής Παναγίας της Ελεούσας (Αγίου Φανουρίου Κιθαρίδας), όπως σημείωσε το μέλος της επιτροπής κ. Γιώργος Φιλιππίδης .

Την επόμενη - την 27η - ημέρα της εορτής, μετά τη Θεία Λειτουργία, μας περιποιήθηκαν προσφέροντας στις καταπράσινες αυλές τους, σε ένα πλούσιο τραπέζι εδεσμάτων, καφέ οι πάντα φιλόξενες οικογένειες του κ. Ξενοφώντα Λήμνιου, μαζί με τις οικογένειες των Δρακάκηδων, αλλά και η οικογένεια του κ. Σταύρου Φιλιππίδη, με τις οικοδέσποινες κ. Μαρίκα Λήμνιου και κ. Μαρίκα Φιλιππίδη να μας υποδέχονται στην είσοδο και να μας εύχονται, αποχαιρετώντας μας, όπως ευχόμαστε κι εμείς σε εσάς με τις εσώψυχες εορταστικές ευχές: «Και του χρόνου πάλι όλοι μαζί να γιορτάσουμε τον Άγιο Φανούριο. Χρόνια πολλά».

Νίκος Φλεμετάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News