default-image

ΔΕΗ: 200 διακανονισμοί κάθε μέρα - Έξαρση ρευματοκλοπών

Κρήτη
ΔΕΗ: 200 διακανονισμοί κάθε μέρα - Έξαρση ρευματοκλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες Κρητικοί προχωρούν καθημερινά σε διακανονισμό των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ, το τελευταίο διάστημα. Η κρίση έχει γονατίσει μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να δυσκολεύονται να εξοφλήσουν ακόμη και τις δόσεις στις οποίες έχουν "τεμαχίσει" το χρέος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε παγκρήτιο επίπεδο 200 με 300 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις αιτούνται κάθε μέρα να διακανονιστεί το χρέος τους προς τη ΔΕΗ και να το αποπληρώνουν σταδιακά, σε δόσεις. Οι περισσότεροι οφειλέτες συνάπτουν διακανονισμό από 10 μέχρι... 100 δόσεις! Υπάρχουν φυσικά και αυτοί οι οποίοι δε χρωστούν πολλά χρήματα και αποπληρώνουν το χρέος τους μόνο με πέντε, έξι, ακόμη και με δύο δόσεις.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιάννης Βρέντζος, οι οφειλές προς την Εταιρεία, μόνο σε επίπεδο Κρήτης, ανέρχονται στο ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βρέντζο, το αντίστοιχο ποσό για όλη τη χώρα είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, ραγδαία αύξηση σημειώνεται τους τελευταίους μήνες και στα κρούσματα των ρευματοκλοπών. Για του λόγου το αληθές, τα επίσημα στοιχεία "μιλούν" για συνολικά 3.400 περιστατικά κλοπής ρεύματος, σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Το 2014, οι ρευματοκλοπές που διαπιστώθηκαν σε βάρος της ΔΕΗ, σε όλη την Ελλάδα, ήταν 6.650.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο Γιάννης Βρέντζος επιβεβαίωσε το μέγεθος του προβλήματος, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «παλιά αμαρτία». «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη, παλιά αμαρτία, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας. Συγκεκριμένα, πριν από 5 με 6 χρόνια, οι παραβάτες ήταν κυρίως αλλοδαποί. Σήμερα, στην πλειονότητά τους, οι ρευματοκλοπές γίνονται από Έλληνες πολίτες», ανέφερε, κλείνοντας, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Νικόλας Αγγελίνος, Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News