default-image

"Έφοδος" του ΣΔΟΕ και στη Γαύδο

Κρήτη
"Έφοδος" του ΣΔΟΕ και στη Γαύδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολιτεία δεν ξεχνά τη Γαύδο. Παρά τα όσα υποστηρίζουν κατά καιρούς οι κάτοικοί της, το ελληνικό κράτος απέδειξε ότι ενδιαφέρεται για το ακριτικό νησί, στέλνοντας κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για να προβεί σε φορολογικούς ελέγχους στις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι ελεγκτές οι οποίοι βρέθηκαν στη Γαύδο, εφαρμόζοντας σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δεν έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους ντόπιους. Έτσι, ορισμένοι από τους επαγγελματίες του νησιού κατέβασαν ρολά στις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Τελικά, μετά και από συζητήσεις με τους επιχειρηματίες, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προχώρησε σε ελέγχους, διαπιστώνοντας - σύμφωνα με πληροφορίες - παραβάσεις. Στο μεταξύ, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, όσο και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Γαύδο ζητούν από την Πολιτεία να αποδείξει ότι νοιάζεται πραγματικά γι' αυτούς κι ότι το ενδιαφέρον που επέδειξε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι υποκριτικό. Ειδικότερα, οι ντόπιοι ζητούν να ενδιαφερθούν γι' αυτούς, εκτός από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, και οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες.

Η ακριτική Γαύδος αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, οπότε στο νησί παραμένουν μόνο οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοί του. Έτσι, μετά από μια τουριστική σεζόν, η οποία φαίνεται ότι θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τους ντόπιους, οι τελευταίοι απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία να φροντίσει ούτως ώστε να υπάρξει πραγματική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και να πάψουν να αποτελούν για το κράτος τους φτωχούς συγγενείς...

Νικόλας Αγγελίνος, Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News