default-image

Κρήτη: Άλλοι τρεις πνιγμοί σε ένα διήμερο

Κρήτη
Κρήτη: Άλλοι τρεις πνιγμοί σε ένα διήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις πνιγμοί στα Χανιά, στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ανεβάζουν δραματικά τους θανάτους στις ακτές της Κρήτης. Μόνο χθες σημειώθηκαν δύο περιστατικά: Ένας 58χρονος Αυστριακός λίγο μετά τις 10 το πρωί έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στα νερά της Γεωργιούπολης, ενώ το απόγευμα, γύρω στις 5:30, ένας Έλληνας περίπου 55 ετών ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά, στο Καστέλι Κισσάμου. Στην ίδια θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά την προηγούμενη ημέρα και συγκεκριμένα στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή ένας 68χρονος Χανιώτης.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ανασύρθηκε νεκρός στην Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου ένας 57χρονος Λασιθιώτης, αλλά και από τότε που υπέκυψε μια 50χρονη αλλοδαπή, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης Αποκορώνου.

Πριν καλά-καλά μπει ο Σεπτέμβριος οι νεκροί μέχρι στιγμής φέτος φτάνουν τους 32 στο νησί! Επισημαίνεται πως πέρυσι όλο το χρόνο οι θάνατοι μέσα στο νερό έφτασαν συνολικά τους 50. Στο Λασίθι πέρυσι είχαμε 9 πνιγμούς. Φέτος τα περιστατικά θανάτου εντός ύδατος φτάνουν μέχρι στιγμής τα τέσσερα. Εκτός από τον 57χρονο, θρηνούμε στο νομό τον 38χρονο ψαροντουφεκά και πατέρα δύο παιδιών, που ανασύρθηκε από τη θάλασσα νεκρός αρχές Ιουνίου κι εντοπίστηκε κοντά στον Αθερινόλακκο μετά από έρευνες. Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή του Κουρεμένου Σητείας, στις 16 Ιουνίου, πνίγηκε ένας 85χρονος Έλληνας και στο Θόλο Ιεράπετρας, στις 4 Αυγούστου, ένας 82χρονος, επίσης, Έλληνας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα τα σκήπτρα στην Κρήτη κρατά ο νομός Ηρακλείου, όπου πέρυσι σημειώθηκαν όλο το έτος 16 θάνατοι και φέτος μέχρι στιγμής έχουν ανέλθει στους 11. Ο νομός Ρεθύμνου ακολουθεί τελικά τρίτος, καθώς πέρυσι πνίγηκαν συνολικά 13 άνδρες, ενώ από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα 7 άτομα. Για το νομό Χανίων, που περνά πλέον δεύτερος, τα περιστατικά το 2014 ανέρχονταν στα 12. Φέτος και μέχρι σήμερα τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο νομό έφτασαν τα 10 μαζί με τους τρεις πνιγμούς το σαββατοκύριακο.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News