Ειδήσεις

Διάγγελμα Μεϊμαράκη: Ζητά "καθαρές κουβέντες" και 2 ντιμπέιτ

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να περιγράψει τους άξονες γύρω από τους οποίους θα στηριχθεί το νέο ξεκίνημα της Ελλάδας, αλλά και να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο προεκλογικών ντιμπέιτ, ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών κι ένα... οι δυο τους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στο διάγγελμά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες: στη διασφάλιση κλίματος πολιτικής σταθερότητας, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας και στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

Όπως είπε, «για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη εθνική προσπάθεια, με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου και με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες».

Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την αποφυγή «κάθε προσπάθειας πόλωσης και διχασμού», «κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων».

«Γι' αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες», υπογράμμισε.

Ο κύριος Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης δύο debate, στα οποία μάλιστα έσπευσε να δεχτεί προκαταβολικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν από την άλλη πλευρά για τη διεξαγωγή τους, ενώ κλείνοντας ανέφερε: «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;».

Ολόκληρο το διάγγελμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Το νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος πολιτικής σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη εθνική προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.

Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.

Γι' αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.

Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ:

Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;

Ελληνίδες Έλληνες,

Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.

Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.

Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ' την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας.

Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.

Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες.

Πάνω απ' όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.

Γι' αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

«Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να συμπορευτούν»

Νωρίτερα, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Ήρθα εδώ γιατί, από Θεού άρξασθαι, από χθες ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας και ήρθα να ζητήσω την ευλογία σας για το καλό της Ελλάδας. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και η Εκκλησία έχει βοηθήσει πολύ για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή. Υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όλοι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να συμπορευθούν».

«Υποχρέωση μας να αποδείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ασπρόπυργου, όπου σε δηλώσεις του ζήτησε καθαρή εντολή για κυβέρνηση τετραετίας.

Σχόλια