default-image

Έκκληση Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το ΤΕΙ Σητείας

Κρήτη
Έκκληση Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το ΤΕΙ Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατός είναι ο κίνδυνος της μη ανεύρεσης προσωπικού που θα στελεχώσει το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ στο Λασίθι, σύμφωνα με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας, καθώς οι ωρομίσθιοι καθηγητές αδυνατούν, μετά τις περικοπές που έχουν δεχτεί στους μισθούς τους, να νοικιάσουν δικό τους σπίτι στην πόλη.

Τα μέλη της κίνησης με επιστολή τους κάνουν έκκληση στην τοπική κοινωνία και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν δωρεάν ή έναντι ενός συμβολικού ενοικίου κάποια μικρά διαμερίσματα για την εξυπηρέτηση των αναπληρωτών, κυρίως, καθηγητών και για την περίοδο από το Σεπτέμβρη του 2015 έως τον Ιούνη του 2016.

Ολόκληρη η επιστολή τους προς την τοπική κοινωνία της Σητείας έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τους ωρομίσθιους καθηγητές του Τμήματος Διατροφολογίας του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στην πόλη μας. Μετά τις δραματικές περικοπές των μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουμε φτάσει στο σημείο οι ωρομίσθιοι αναπληρωτές καθηγητές να μην είναι σε θέση να νοικιάσουν δικό τους σπίτι και συνήθως φιλοξενούνται σε σπίτια συναδέλφων τους που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό.

Ακόμη κι εκείνοι ωστόσο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τη δραματική περικοπή των μισθών τους, αφήνουν τα σπίτια που νοίκιαζαν στην πόλη μας και επιλέγουν τη μετακίνηση, ιδιαίτερα όταν διαθέτουν ιδιόκτητο σπίτι στο Ηράκλειο.

Όπως καταλαβαίνουμε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σύντομα δραματικά προβλήματα στην ανεύρεση προσωπικού που θα στελεχώσει το ΤΕΙ. Κάνουμε λοιπόν έκκληση στην τοπική κοινωνία και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν δωρεάν ή έναντι ενός συμβολικού ενοικίου κάποια μικρά διαμερίσματα για την εξυπηρέτηση των αναπληρωτών, κυρίως, καθηγητών και για την περίοδο από Σεπτέμβρη 2015 έως Ιούνη 2016.

Για όσους ενδιαφέρονται παρακαλώ επικοινωνήστε:

Μάνος Ροδανάκης: 6976623255

Κωστής Βασιλάκης: 6978042363».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News