Ειδήσεις

Εκλογικό θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. δείχνουν δημοσκοπήσεις

Στο 1,5% περιορίζεται η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με 8 κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή, στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος", που δημοσιεύεται την Κυριακή, προαναγγέλλοντας νέα δεδομένα για την επόμενη Βουλή αλλά και αποτυπώνοντας ένα απόλυτο ντέρμπι που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος μοιάζει απίθανη. Το κατώφλι της Βουλής περνούν οκτώ κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων θα κληθούν την επόμενη ημέρα να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

MRB: Στο 1,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. - Εντός Βουλής ο Λεβέντης

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της MRB, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγορά", η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 1,8%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,6% έναντι 22,8% για τη Ν.Δ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Στο 4,7% δίδεται το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων, στο 4,2% της Λαϊκής Ενότητας, στο 3,9% του ΠΑΣΟΚ και εκτός Βουλής με 2,3% μένουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 38,1% έναντι 31,7% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σχόλια